Академия Комика

неделя, от 13.00 до 14.00 часа

„Академия Комика” - дали светът е оцелял, защото се е смял или се смее, понеже е оцелял? Това е само един от безбройните въпроси, които се разизскват на високо ниво в единствената по рода си у нас и в чужбина хумористична академия. В четирите седмици на месеца „Академия Комика” ви предлага четири рубрики:

„Дядовата ръкавичка” – едно емблематично предаване, в което хумористи, музиканти и артисти бистрят смешното на крачка от тъжното.

„Еко – Ехо” - вик на природата, зов на душата. Докосване до природата около нас, надникване в собствената ни природа. Най-чистият продукт на редакция „Хумор и сатира”.
Сценарист: Борис Арнаудов.

„Звезди посред бял ден” - през годините водещи на тази директна шоупрограма са били Стефан Данаилов, Пламен Сираков, Христо Гърбов, Ириней Константинов, Стефан Щерев. Сега предаването е в нежните, но здрави ръце на репортерката Йорданка Стефанова.
Сценарист: Весел Цанков

„Вицария ХСЗ” - безсолни, осолени, пресолени шеги според вашите вкусове и предпочитания. На малки порции, но в изобилие.

Екип на предаването: Димитър Бежански, Деян Копчев, Георги Гълов, Любомир Методиев


Публикации
Автори и актьори в студиото (отляво надясно): Георги Василски, Весел Цанков, Симеон Викторов, Георги Гълов, Васил Сотиров, Тодор Димитров и Любомир Методиев.

Музика и добро настроение в клуба на редакция "Хумор и сатира"

Този път в творческия клуб „Дядовата ръкавичка“ на редакция „Хумор и сатира“ водещ е Димитър Бежански. Нищо не се изплъзва от острия му поглед. Всички жизнени сюжети са обхванати от резкия прицел на авторите И отново – темите са разнообразни, смешни, а..

публикувано на 11.06.18 в 14:30
Актьорите (отляво надясно): Йосиф Шамли, Йорданка Стефанова, Веселин Цанев и Валентин Ганев

Кратките форми на острия хумор

Да се посмеем, да се повеселим, да се замислим, да разберем, да се зарадваме, да се усмихнем – да послушаме предаването „Вицомания“ на програма „Хумор и сатира“, предаване за ценителите на кратките форми, тоест – за всички нас. Защото кой не обича..

публикувано на 28.05.18 в 11:35
Актьорите Веселин Цанев, Валентин Ганев, Йорданка Стефанова и Кирил Бояджиев (отляво надясно).

Звездните гадатели посред бял ден

В предаването „Звезди посред бял ден“ на легендарната редакция „Хумор и сатира“ нещата биха били плашещо сериозни, ако всъщност не бяха плашещо комични, което може би е в крайна сметка почти едно и също. От зоркия поглед на репортерката Йорданка..

публикувано на 20.05.18 в 08:50
Актьорите (отляво надясно): Мая Бабурска, Валентин Ганев, Кирил Кавадарков и Веселин Цанев.

За кучетата и за хората, за нещата от живота, и за всичко по малко

Отново сме в творческия клуб „Дядовата ръкавичка“ на редакция „Хумор и сатира“ с комичните ситуации и нелепите случки, разиграни от прекрасни актьори, а преди това написани от нашите автори. Водещ е Любомир Методиев. Проблемите са остри, както винаги –..

публикувано на 09.05.18 в 08:50
Актьорите Линда Русева и Дарчо Радев (Божидар Томов) по време на запис на предаването.

Любовта на един шаран и нещо още

В първото хумористично „Дамско парти“ една актриса разказва за себе си, за любовите си и за театъра. Шегува се уж смешно, но и тъжно. Споделя любими стихове, прелиства класиката. Обича Чехов, като всяка актриса. В разказа „Рибешка любов“, специално преведен..

публикувано на 01.05.18 в 08:50
На работната маса от ляво надясно: водещият Весел Цанков, Божидар Томов, актьорите Емил Емилов, Добриела Попова и Симеон Викторов. На заден план авторите: Димитър Бежански, Данаил Константинов и Любомир Методиев.

Цялата истина за любовта и политиката

В творческия клуб „Дядовата ръкавичка“ на редакция „Хумор и сатира” за пореден път авторите и артистите обменят мисли, опит и шеги, за да поговорят за сериозното по смешен начин. Актуални теми и злободневни сюжети се превръщат в литература, в театрални..

публикувано на 18.04.18 в 14:05
„Дядовата ръкавичка“ гостува в град Кубрат.

Топли есенни усмивки в Кубрат

В последните слънчеви и ласкаво топли есенни дни на тази година редакция „Хумор и сатира“ се пренесе през цялата страна, за да посети в град Кубрат хумористите от клуб „Жарава“. Най-силно впечатление ни направи мъдростта на тукашните жители – те са поверили..

публикувано на 05.11.17 в 14:15