Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Надежда Цанова и Петър Македонски – един от най-успешните съвременни български дуети

БНР Новини
Надежда Цанова и Петър Мадеконски
Снимка: Ани Петрова

В късната петъчна вечер на 21 юни в предаването „Български изпълнители” ще ви срещнем с дуото Надежда Цанова и Петър Македонски. През 2009 година, композицията на Дмитрий Шостакович „Концерт за пиано, тромпет и струнен оркестър“ събира на една сцена двама изявени, млади инструменталисти. Години по-късно предложение за запис на „Соната за тромпет и пиано“ от Паул Хиндемит, за „Златния фонд“ на Българско Национално Радио отново преплита пътищата им.

От този момент те започват да градят кариера като дуо. За кратко време успяват да натрупат опит, успехи, участия в концерти и фестивали да спечелят много награди и разбира се може би най - важното отличие - това на публиката с приза „Музикант на годината “ в категория Ансамбъл за 2017 година.

Повече за кариерата и стремежите на Надежда Цанова и Петър Македонски ще научите в предаването „Български изпълнители“ на вълните на програма „Христо Ботев“ този петък (21 юни), от 23 часа.

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.