Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ние отиваме в Гоце Делчев, Гоце Делчев идва у вас

БНР Новини
Изглед от Гоце Делчев
Снимка: БГНЕС

С извинение към нашите най-верни приятели-слушатели този път ще се лишим от една придобивка на цивилизацията. Техниката не позволява да ни попитат по телефона нещо в ефир, но те могат да чуят всичко, за което си говорим с нашите домакини, ловците и риболовците от Гоце Делчев.

А ние смятаме да питаме за лова в този край, за историята и ветераните, за новобранците и обучението им, за работата през цялата година, за слуката през миналия сезон и за плановете за следващия. Така че ако Гоце Делчев ви е далеко, слушайте ни – ще ви го доставим в дома.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

270 дена върху колело из Йордания

Неотдавна в галерия "Мисията" на Държавния културен институт към министъра на външните работи бе представена една прелюбопитна книга "Йордания с велосипед. Моето лично пътуване". Нора Михайлова, съпруга на бившия ни посланик в Хашемитското кралство Димитър Михайлов, чиито мандат там беше от 2019 до 2023 година. Четивото съдържа 24 репортажа..

публикувано на 26.07.24 в 08:20

Антарктида – познатата и непозната земя: 1 епизод

В този епизод ще чуете: • какво е Антарктида, какви емоции предизвиква досега с ледения континент, каква е цената на мечтата – проф. Христо Пимпирев; • какво е усещането и емоцията при първото стъпване на ледения континент – за хидробиологът доц. Любомир Кедендеров от Биологическия факултет на СУ „Климент Охридски“, който открива множество видове риби,..

публикувано на 26.07.24 в 07:18
Орхидея Палешников серапиас (снимка Теменужка Минева, група

Орхидеите в България: Епизод 4 – Разпространение и уязвимост

Цикълът от пет предавания "Орхидеите в България" запознава слушателите със света на най-голямото семейство в царството на растенията – това на Орхидеите или Orchidacea. Загадъчни, красиви, смятани за сексуални хитреци в растителния свят, орхидеите не са само пищните тропически бижута, които пътешествениците и до днес откриват в девствените гори,..

публикувано на 25.07.24 в 16:15

Илия Бешков, мъдрецът наивник

На 24 юли 1901 г. е роден един от най-забележителните творци в българската култура – художникът Илия Бешков. Художник, но и майстор на словото, и музикант, и философ; един от българите с най-разностранни таланти, както пише за него Иво Милев в своята биография за него. Аз бих добавил: мъдрец, но наивен мъдрец, тъй като дълго време отдава на..

публикувано на 24.07.24 в 17:20

В Синята лагуна край Рейкявик няма нищо природно

Синята лагуна или Блауа Лоунид е една от основните забележителности на Исландия. Това е геотермален басейн, недалеч от Рейкявик, който отдавна е спечелил световна слава. Синята лагуна е абсолютно уникална, защото... няма други такива места на нашата планета. Тя се смята за отличителен белег на страната и привлича любопитни туристи от цял свят. Напливът е..

публикувано на 24.07.24 в 09:15