Заедно след полунощ

от понеделник до събота
от 0.30 до 2.00 часа

Публикации

Марко Мескида

Джаз посвещенията от 2022

В няколко последователни предавания разгръщаме темата за посвещенията в джаза. Тя е сред вечните, сред стандартите, които засега оставяме на спокойствие. Началото е за най-малките – децата на джазмените.  Гостувалият в София испански пианист и..

публикувано на 25.01.23 в 12:30

Музиката е над стиловете

"Джаз+" бе единствената програма на чуждестранна обществена медия, официално поканена на срещата на испански артисти с чуждестранни фестивални програматори "Фламенко ñ". След като миналата година от Сан Себастиан ви представихме участници в "Джаз ñ"..

публикувано на 11.01.23 в 09:36
Аблайе Сисоко

Джаз плюс гриоти с кора

"Джазът – осмислена традиция" e тема, заслужаваща продължение. Както и активността на френския тромпетист Ибраим Маалуф, от чиито 6 проекта за последните 12 месеца миналият път представихме 5. Сега започваме с дуета му с Анжелик Киджо. Не само..

публикувано на 30.11.22 в 16:25
Владия Михайлова

"Събуждане" на ресурс на малките общности в културата

Владия Михайлова е куратор и културолог. От 2007 г. е част от екипа на Софийската градска художествена галерия, като куратор в галерия "Васка Емануилова". Работи с програмите за съвременно изкуство и с музейния архив на галерията. Сътрудничела е като..

публикувано на 29.11.22 в 09:22

Търпение, усърдие, постоянство, внимание – "меката" сила на жените

Вили Гълъбова е икономист, маркетолог с дългогодишен и много интерес опит в продажбата на български вина на международните пазар. Последните години работи изключително в Армения и Грузия, консултирайки местните производители, техните организации и..

публикувано на 21.11.22 в 09:45
Юлия Баховски

Форсирането на Голямата река с доверие и преодоляването на предразсъдъците

Юлия Баховски живее между София и Букурещ. Преминаването на Дунава за нея не е просто пресичане на една държавна граница, а дълъг път на познание, приемане и обикване. Тя познава достатъчно добре и румънците и българите. С усета си на журналист усеща..

публикувано на 16.11.22 в 18:15

Джазът – осмислена традиция

В това издание на "Джаз плюс" на 17 ноември от 30 минути след полунощ конкретен повод е току-що излезлият опус на френския композитор, пианист, радиоводещ и организатор на фестивали Андре Манукян. Албумът се казва на името на неговата баба по бащина..

публикувано на 16.11.22 в 13:09
Юрий Вълковски

Оптимизъм в дългосрочен план

Юрий Вълковски е вече бивш зам.-министър на културата от кабинета "Петков", притежава специфичен опит в областта на социалното предприемачество, разчита правилно значението и разликата между политика в областта на културата и културни политики, разбира..

публикувано на 01.11.22 в 17:00

С начина си на общуване създаваме реалността

С начина си на общуване, с езика, който използваме, създаваме реалността, в което живеем Разговорът е част от поредицата, започнала с новия сезон "Жените – първа линия или ариергард" Преди точно една година с Мария Николова проведохме разговор за езика..

публикувано на 31.10.22 в 16:00

Опит за опитомяване на дивото

Започваме да отстояваме правата си – лично и колективно. Започваме да се обединяваме около общонационални каузи. Започваме освен за частното, да ни пука и за общото. Започваме, започваме, започваме... Това казват семейство Мила и Милен Димови. Отстрани..

публикувано на 28.10.22 в 16:30