Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радосвета Стаменкова: Тийнейджъри сами на море – съвети за спокойно прекарване на лятото към родители и техните деца

Ивана Мурджева, Веселина Даковска и Радосвета Стаменкова (отляво надясно)
Снимка: Кирил Чобанов

Радосвета Стменкова, изпълнителен директор на Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве говори на тема „Тийнейджъри – сами на море“. Кога родителите да пуснат своите деца сами на почивка, как да предотвратят неприятните разговори и как да изградят доверието в децата си. И още – полезните съвети, които всеки родител трябва да следва в този период на крехка възраст.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Град Съединение – 139 години по-късно

139 години след Съединението на Княжество България с Източна Румелия в "Нашият ден" отправяме поглед към град Съединение . За днешната празнична програма разказва кметът на града Георги Руменов . По думите на Руменов настроението в град Съединение е приповдигнато, а жителите имат самочувствието, че са част от честването на великия акт от..

публикувано на 06.09.24 в 09:50

Пловдив празнува в Деня на Съединението

В деня, в който отбелязваме 139 години от Съединението, Пловдив празнува . "Нашият ден" разкрива картина от града, наричан "столица на Съединението" – разказват в "Нашият ден" репортерът Зои Каргиотаки,  Георги Шопов , учител по история във Френската езикова гимназия в града и Стоян Иванов , директор на Регионалния исторически музей в Пловдив...

публикувано на 06.09.24 в 09:25

Черешови дневници

Борислав Бориславов е един от производителите на череши в кюстендилския край. Завърнал се от чужбина с желание да произвежда в България, най-естественото за него е да направи черешови и сливови градини. Реколтата тази година бе особено богата и голяма част от плодовете бяха оставени по дърветата. Освен за своята дейност и за кюстендилския край,..

публикувано на 06.09.24 в 09:19
Д-р Бирали Бирали и отец Иван Петков

Съединението тогава и eдинението днес

" С една обща революция да се направи коренно преобразуване на сегашната държавна деспотско-тиранска система и да се замени с демократска република (народно управление). На същото това място, ... в което владее правото на силата, да се издигне храм на истината и правата свобода. ... Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко..

публикувано на 06.09.24 в 08:28

139 години след Съединението на Княжество България с Източна Румелия

  "Съединението прави силата, а силата ражда независимостта."  За завета на Съединението и неговата интерпретация 139 години по-късно в "Нашият ден" говорят историците доц. Алека Стрезова, д-р Александър Стоянов, проф. Даниел Вачков и доц. Милен Михов. Доц. Стрезова разказва предисторията на Съединението, в чиято основа стои..

публикувано на 06.09.24 в 08:25