Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рецесия или нова финансова криза предстои през 2020 г.

БНР Новини
Николай Василев, Ива Дойчинова и Стойне Василев (отляво надясно) в студиото на „Нашият ден”
Снимка: Кирил Чобанов

В студиото на „Нашият ден” бившият министър на икономиката и собственик на инвестиционна компания Николай Василев и  независимият финансов консултант Стойне Василев коментираха зачестилите прогнози за рецесия в европейската и световна икономика. По някои показатели в търговията действително 2019 г. напомня на 2008 г., от която започна последната световна икономическа криза.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Кашъмов

За да не бъде заглушен общественият дебат

На 9 април т.г. в Дома на Европа в София се състоя международна кръгла маса със заглавие "Законът на Дафне: По-добра защита на журналистите от съдебен тормоз". В рамките на кръглата маса бе представена новата Директива за защита на публично участващи лица от неоснователни и злоупотребяващи съдебни производства (дела-шамари, или SLAPP),..

публикувано на 14.04.24 в 08:45
Тодор Галев

Рекламата като политически обстрел

Преди още официално да стартира предизборната кампания 2 в 1, ние, обикновените избиратели, сме свидетели на грозни скандали, обвинения, подливане на вода между отделните политически субекти. Тези от нас, които не изключват телевизорите си, защото не искат да бъдат част от тази грозна игра, със сигурност предвиждат още по-тежки сцени между..

публикувано на 13.04.24 в 10:00

142 години училищно дело в село Сотиря

Село Сотиря се намира в Югоизточна България, на 7-8 км от общинския град Сливен. Разположено е в подножието на Стара планина и в него живеят над три хиляди човека. Селото е добре благоустроено – разполага с кметство, основно училище и целодневна детска градина. Медицинското обслужване е поето от трима общопрактикуващи лекари. Името му е..

публикувано на 13.04.24 в 09:10
Снимката е илюстративна

Продажба на недвижимо имущество и завещание

. В рубриката на предаването "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" адв. Христиан Митев, отговаря на слушателски въпроси в предаването "Законът и Темида". Ангел Димитров от Бургас: От 15 години живея с една жена на семейни начала, без да имаме сключен граждански брак. Написах си завещание, в случай че стане нещо с мен, тя да наследи моята къща. Трябва..

публикувано на 12.04.24 в 15:45

Центърът за подводна археология в Созопол претендира за регионален статут

За потъналите праисторически селища, антични градове и кораби, за ценните богатства в Черно море, за подводната археология, популяризирането и опазването на световното подводно културно наследство в Черноморския регион – разговор в "Нашият ден" с д-р Найден Прахов , директор на Центъра за подводна археология в Созопол, който може скоро да се..

публикувано на 12.04.24 в 12:41