Владигеров и Бърнстейн в концерта „Съвремие“

Първата симфония на Ленард Бърнстейн „Йеремия“ ще звучи в зала „България“ на 31 октомври в концерта „Съвремие“. Маестро Найден Тодоров, директор на Софийската филхармония, е събрал в този концерт най-доброто от България и най-доброто от Америка.

Затова на концерта ще бъде представен Панчо Владигеров, от българска страна, с Третия концерт за пиано. Ще свири младата пианистка Мария-Десислава Стойчева, ученичка на маестро Людмил Ангелов, която спечели наградата „Панчо Владигеров“ в Шумен тази година.

Този концерт е написан специално за откриването на зала „България“ и е посветен на нея, затова и е толкова обичан от Софийската филхармония, която често го свири. За Ленард Бърнстейн, познат повече с мюзикълите си у нас, „Йеремия“ е първата симфония.

Маестро Оливер Ведер, немски възпитаник, завършил в Москва и асистент известно време на Валери Гергиев, ще дирижира концерта.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.