Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Юбилейно издание на „Зимни музикални вечери „Проф. Иван Спасов“ в Пазарджик

Със симфония №9 на Лудвиг ван Бетовен под диригентството на Григор Паликаров Пазарджишкият симфоничен оркестър ще открие 45-ото издание на фестивала, създаден от проф. Иван Спасов. Солисти ще бъдат Габриела Георгиева, Гергана Русекова, Михаил Михайлов и Ивайло Джуров.

Разбира се, както всяка година, началото ще бъде с Българска рапсодия „Вардар“ на Панчо Владигеров. Акцент в програмата е рециталът на младия пианист Емануил Иванов, който на 23 януари ще свири пред съгражданите си.

По традиция в неделя отново ще има матине на млади изпълнители от училищата и школите в града, а вечерта ще бъде заключителния концерт, на който ще бъде изпълнена още една от Бетовеновите симфонии – №4 в си-бемол мажор, опус 60.

Специален гост на фестивала ще бъде и струнен квартет „Фрош“ в състав Негина Стоянова (цигулка), Петя Димитрова (цигулка), Мария Вълчанова (виола), Теодора Атанасова (виолончело).

Началото на концертите е 18.30 часа.

По случай 250-годишнината на Лудвиг ван Бетовен Григор Паликаров планира в Пазарджик да бъдат изпълнени всички симфонии на композитора.

В звуковия файл можете да чуете разказа на Григор Паликаров за фестивала, както и акценти от програмата на оркестъра до края на сезона. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия