Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Титаните на портретната фотография

Снимка: @sofiaphotographyschool

Седем. Толкова са майсторите на портретната фотография, за които Софийската фотографска школа ще разкаже в открита лекция. Класици и съвременници, които са оставили следа в историята на жанровата фотография.

Ричард Аведън, Филип Холсман, Даян Арбъс, Стив МакКъри, Ани Лейбовиц, Грегъри Крюдсън. Те са влиятелни, експериментатори, новатори, някои концептуални, а други дори комични. Всички обаче имат свой, нестандартен поглед върху светлината, портрета, комуникацията с човека, който улавят в снимките си и най-вече към неговата чувствителност. Макар да снимат едни и същи хора, те ги виждат по-различен начин.

В този подход към портретирания и към стандартите за хубава снимка се фокусира лекцията „Титаните на портретната фотография“, която ще се проведе на 25 януари в Софийската фотографска школа. Представя я създателят на школата – Мирослав Маринов.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.