Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Павел Хрисков: Всяка личност има потенциал, който заслужава перспектива

Обучението в рамките на кампанията „Пътят на предприемача“, с която екипът на „Консендо България“ гостува във Видин
Снимка: Нина Цанева

За обучението в рамките на кампанията „Пътят на предприемача“, с която екипът на „Консендо България“ гостува във Видин на 9 януари, разказва в "Нашият ден" един от лекторите - Павел Хрисков. „Пътят на предприемача“ е с фокус възможността за реализация на младите хора. 

"Да разгърнем кампанията с обучения в Северозападния регион, бях провокиран от липсата на мотивация, която бях виждал в очите на много младежи там“, пояснява той. По думите му именно липсата на мотивация е амбицирала него и колегите му да подкрепят и стимулират младите хора, които имат нужда да повярват в потенциала си. Така консултантите по бизнес развитие и финанси от „Консендо“ гостуват във Видин с обучението, което дава практически насоки, полезни на един бъдещ предприемач.

Какво споделя Павел Хрисков? „Имайки възможността да бъда доста често на Запад, забелязах общ за успеха факт там. Не че държавите бяха просто подредени и някак богати, а хората имаха нагласата, че от тях зависи качеството им на живот и не очакват някой друг да организира успеха им. Тези успешни хора просто запретват ръкави и работят здраво, за да постигнат сигурността и реализацията, за които много от нас тук бленуват, смятайки навярно, че единственият изход е извън страната. И всъщност при толкова много хора там, на запад, конкуренцията е чудовищна. И се оказва, че ако запретнем ръкави и действаме тук, ще можем да се реализираме също толкова убедително. Ние в „Консендо“ не предлагаме екстравагантни формули на успеха, нито смятаме, че той се случва „отвън“. Вярваме, че у всяка личност има потенциал, който заслужава перспектива и може да се разгърне с амбициозност, последователност и конкретни постъпки. Идеята ни е да откроим решения на проблеми и да предложим работещи подходи“.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Страшният съд - стенопис от екзонартекса на църквата „Рождество Богородично“ в Рилския манастир.

Страшен ли е Страшният съд

Неделята, в която става местното заговяване, наречена Неделя Месопустна, е подготовка за следващата неделя, от която започва Великият пост в Църквата. В този ден евангелският текст от Матей изобразява т. нар. "Страшен съд", за който ние все по-рядко си спомняме, а дори и не смятаме, че точно на нас ще ни се случи. Сякаш ни е по-спокойно, когато..

публикувано на 07.03.21 в 09:15

Спешни ли са промените в Закона за данъчните доходи на физическите лица

В последния момент от работата на настоящия парламент народните представители имат възможност да гласуват и промени в Закона за данъчните доходи на физическите лица, и в Гражданско-процесуалния кодекс, и в Закона за медиацията. Нужно ли е спешно да се направи това? Не е ли по-добре да се изчака сформирането на следващото Народно събрание?..

публикувано на 05.03.21 в 13:15

Нотариус Камен Каменов отговаря на правни въпроси от слушатели

Един от основните консултанти на предаването “Законът и Темида“ нотариус Камен Каменов отговаря на въпроси на слушатели на БНР и читатели на интернет изданието. “Може ли да се продаде жилище, което е дарение и как става това?“ – въпрос на Ставри Ставрев от Пловдив. “Дарението е една от формите на придобиване на имота, това е..

публикувано на 05.03.21 в 12:41
Проф. д-р Адриана Благоева

Проф. Адриана Благоева: Музиката винаги е била част от моя живот

На 5 март е родена проф. Адриана Благоева, диригент на “Хор на софийските момчета“. Адриана Благоева е Главен герой в “Нашият ден“. “Рожденият ден е най-специалният ден, предполагам не само за мен. И е един ден, който винаги е свързан с това какво съм постигнала до момента и какво бих могла да постигна в бъдеще. Пожелавам си нови..

публикувано на 05.03.21 в 12:02
Виктор Орбан

Христо Анастасов: ФИДЕС на Орбан напусна ЕНП – какво следва

Какво следва, след като партията на Орбан се оттегли от Европейската народна партия (ЕНП). Унгарският премиер Виктор Орбан призова вчера за ново дясно обединение в Европа, след като неговата националистическа партия ФИДЕС напусна най-голямата група в Европейския парламент. Политологът Христо Анастасов коментира темата в “Нашият..

публикувано на 05.03.21 в 10:45