Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Надежда Бояджиева:

Каквото и да се случва в държавата, децата не заслужават лошите условия в болниците

Снимка: @proektZaDobroto

За условията в болничните заведения, особено в детските отделения, за детското здравеопазване и как една държавна отговорност се превръща в лична. Инициативата „За доброто“ и нейните цели и резултати. Как доброто може да стане "заразно".

Надежда Бояджиева, част от доброволческия проект „За доброто“, гостува в предаването „Семейно радио“, за да разкаже повече за инициативата, постигнатите резултати и поставените цели. Проектът, създаден от Кремена Кунева, успя да реализира ремонта на Нефрологичното и на Интензивно отделение на Педиатрията в град София – изцяло с дарителска помощ.

За мотивацията и трансформацията на негативните усещания в движеща сила Надежда Бояджиева признава: „В моментите на несигурност или гняв, сме си казвали: Ние го правим за децата!“. И така родителите – участници в проект „За доброто“, продължават с нови сили и енергия към следващата цел – ремонт на Инфекциозната клиника по чревни паразити към УМБАЛ „Св. Георги“ в град Пловдив.

Целия разговор на Ирина Вълчанова с Надежда Бояджиева можете да чуете в звуковия файл.

Ако искате да станете част от проекта, можете да откриете неговите създатели във фейсбук: Проект #задоброто.

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Светостта, вярата и благодарността

В долината на смъртта са тези десетимата прокажени от евангелското четиво тази неделя, изпъдени от обществото, за които светът е затворен поради страшната им болест. От там минава Спасителят и отзвукът от Неговата стъпка досяга ушите на прокажените. Със светлината на Своя благ поглед Христос обгръща нещастниците и ги изцелява, дали той не..

публикувано на 17.01.21 в 09:10

Музика в сърцата на възрастните хора

Актрисата и певица Сандра Петрова е избрала нестандартен, но много въздействащ начин, за да зарадва едни от най-уязвимите сред хората, в условията на епидемична изолация. Сандра прави виртуални музикални поздрави за възрастни хора, настанени в домове и институции. Макар Сандра да не е сигурна как точно се заражда идеята, когато предложението на..

публикувано на 15.01.21 в 16:14

Частен случай: Мария Вълчева – жертва на две взломни кражби

Как да потърсим правата си, когато сме жертва на две взломни кражби и двете със спряно наказателно производство? Кой е извършителят и кой го покровителства? Имотът се намира в местност Юнаците – Седми километър – Стара Загора. Какъв е частният случай на Мария Вълчева и нейното семейство? Ето какво разказва самата Мария Вълчева в "Законът и Темида"...

публикувано на 15.01.21 в 12:45

За пиара в политиката и политиката в пиара

Ако до преди 25-30 години не знаехме какво е пиар, през 2021 година пиарът е основна част от изявите не само на политиците, но и на всички ръководни хора. Пиарът, насочен към комуникацията, отправянетон на посланията и общуването – като част от елементите на обществения живот. След случая с ваксинираните общински съветници в Сандански социолози очакват..

публикувано на 15.01.21 в 11:30

Национален потоп или как се управляват водите

Три пъти над месечната норма са отчетени до момента валежи в някои части на област Ямбол . Обстановката постепенно се успокоява. При месечна норма от 38 литра досега в Стралджа са паднали 112 литра на кв.м, рекордни количества са отчетени и в общините Болярово и Елхово. Отводнени са мазета и приземните етажи в село Попово и ниските части на Стралджа...

обновено на 15.01.21 в 11:04