Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Сексуалното образование на децата като медийна дъвка

Михайлина Павлова и Силвия Недкова (от ляво надясно)Как истеричната атмосфера на социалните мрежи ражда несъществуващи чудовища? Какво се крие зад подклажданото напрежение? Колко крачки има до създаването на поколение, което може да остане необразовано, да е опасно суеверно, незряло и податливо на евтина манипулация. Кои са по-гласовитите и от какво се влияят политиците?

От Истанбулската конвенция до изложбата в Лувъра – или какво мислят тези, които с позицията си не могат да заглушат крясъка на натиска.

Разговор в „Мрежата„ с Николета Габровска, изпълнителен директор на фондация Single Step, журналистката Силвия Недкова от сайта „Площад Славейков“ и социолога Алексей Пампоров.ВИЖТЕ ОЩЕ
Църквата в село Крепост

Село Крепост – галерия на открито

Село Крепост е най-голямото село в димитровградска община. В него живеят около 2 хиляди човека. Селото се намира по средата на пътя, свързващ Димитровград и областния град Хасково. Плодородната земя в землището на селото ражда пшеница, царевица и памук. Известно и с черешовите си масиви. През 2007 година в местността „Жельова чешма“ са проучени останки..

публикувано на 16.10.21 в 09:05

Снежина Петрова и как "Една българка" на Вазов оживява в моноспектакъл

Снежина Петрова превръща "Една българка" на Иван Вазов в моноспектакъл. Премиерните представления са на 21, 27 и 28 октомври в Театър "Азарян", съобщават от НДК. Актрисата влиза в ролята на учителка по литература, за да представи своята артистична версия за един вълнуващ урок по Вазовия разказ . "Една българка" е важен тематичен..

публикувано на 15.10.21 в 14:10
Адв. Захари Генов, Анелия Торошанова и нотариус Камен Каменов (от ляво надясно)

Право на собственост на чуждестранни лица върху земя – как става в България

Как чуждестранни лица и чуждестранни юридически лица могат да придобиват право на собственост върху земя в България? Кои са акцентите в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи? Темата коментира в “Законът и Темида“ нотариус Камен Каменов , консултант на предаването. Той е и автор на книгата “Нотариусът и правото“...

обновено на 15.10.21 в 12:23
Кирил Вълчев, генерален директор на БТА

Кирил Вълчев: Голямата тема на медиите по света е именно истината

Българската телеграфна агенция (БТА) организира за 16-и път Световна среща на българските медии. Тазгодишното издание започва на 17 октомври в Рилския манастир, а темата е "Медии и истина". "Медии и истина" събира 27 журналисти от 17 държави, които правят български медии по света. Почти всички идват на живо в Рилския манастир в навечерието..

обновено на 15.10.21 в 10:44

Стартира информационната платформа за незрящи BLINFO

На 15 октомври в Международния ден на белия бастун стартира информационната платформа „BLINFO“, през която може да се чува гласът на незрящите и те сами да създават съдържание, с активното сътрудничество на зрящи.  BLINFO е  платформа, в която автори на съдържанието са млади хора със зрителни увреждания, ориентирани към журналистиката.  Екипът е..

публикувано на 15.10.21 в 10:24