Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фондация „Александър“ организира конкурс за лятно училище в LSE, Лондон

Една изключителна възможност за българските студенти, учещи в български университети, предоставя съвместна инициатива на Стопанския факултет на Софийския университет и фондация „Александър“. Става дума за организирания ежегоден конкурс за две стипендии за лятно училище в едно от най-реномираните бизнес училища в света – London School of Economics /LSE/.

Конкурсът се организира вече 15-а година и е дал възможност за кариерно развитие и обучение, както и за контакти на най-високо професионално ниво на повече от 30 студенти от български университети. За слушателите на „Нашият ден“ Александър Петров – възпитаник на Стопанския факултет на Софийския университет и настоящ партньор в Лондонския офис на американската консултантска компания McKinsey&Company, представи своя проект – фондация „Александър“, с който той, заедно с неговия баща академик Александър Петров, решават да подпомагат български студенти.

Възможността да прекарат едно лято в реномираното бизнес училище, да се срещнат със свои колеги и с преподаватели от най-висока класа е истински трамплин за кариерното развитие на всеки млад човек.

Самият Александър Петров, който сега ръководи отдела за управление на риска за цяла Европа в McKinsey&Company, споделя, че в началото на кариерата му са му помогнали много хора „в подходящия момент“ и това днес го мотивира да предаде нататък този жест.

Кариерното развитие на Александър Петров включва голям опит в капиталовите пазари, ценообразуване на деривативни инструменти, портфолио мениджмънт, той е член на Американския институт на финансовите анализатори /CFAI/ и има докторска степен от Университета във Виена.

Повече за конкурса за стипендии можете да научите от прикачения файл, както и от сайта на фондацията: lse@aleksanderfoundation.org.

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Симеон Идакиев и посоките на света

„По-важно е – не да отидеш и да видиш нещо за себе си, а да го споделиш с другите“, казва журналистът, писателят и пътешественик Симеон Идакиев. Отново има повод екипът на предаването „А сега накъде?“ да ви срещне с него, защото той е подготвил 27 истории за разказване, събрани в най-новата му книга „От Олимп до Тибет. Вдъхновението „Атлас“. Тук са..

публикувано на 03.12.20 в 12:04
Ектор Берлиоз

Вокални цикли: „Летни нощи“ от Ектор Берлиоз

Берлиоз създава вокалното си творчество, вдъхновен от различни поети, по поръчка, по желание на приятели – изпълнители за техни концерти и пр. Цикълът „Летни нощи“ пише, вдъхновен от поезията на Теофил Готие, който е сред приятелския му кръг. Няма поръчка, няма идея за изпълнение или печатане, дори няма предвид конкретен изпълнител. Това е..

публикувано на 03.12.20 в 09:20

При кулинарните антрополози в Истанбул

Истанбул е единственият град в света, разположен на два континента. Целувката между Европа и Азия ражда невероятно съчетание от вкусове, аромати, стилове, усещания, докосвания, чувства… Там уличната храна сякаш ме мами отвсякъде с уж познати, но готови да създадат нов вкусов спомен гозби, придружен с „възелче в паметта“. Миди пълнени с ориз и..

публикувано на 02.12.20 в 16:15

Български ученици в Париж издават вестник „Вазовчета“

„Една нова идея, едно ново начало. Горда съм с малките журналисти! Колко е хубаво, когато и родителите помагат в усвояването на българския език!“ – това са думи на доц. дпн Елена Сачкова, директор на Българското училище „Иван Вазов“ в Париж . А идеята децата да имат свой вестник е на майка на ученик. Преподавателката Янета..

публикувано на 02.12.20 в 09:50

Природен парк "Сините камъни" празнува 40 години

За любителите на природата, за любителите на красотата, за приятелите на животните – за всички, които търсят хармония и спокойствие, Природен парк "Сините скали" в Сливен предлага своите необятни и разнообразни атракции. Разположен на повече от 11 хиляди хектара, в парка могат да се наблюдават над 97 вида растения, над 244 вида животни от различни..

публикувано на 01.12.20 в 17:18