Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЧитАлнЯта работи

Снимка: chitalnyata.bg

Кой не знае къде е ЧитАлнЯта в Градската градина в София? Тук работят умни, млади и мотивирани хора, които предават обичта си към книгите на всеки, който се е срещнал с тях и е потърсил съвета и помощта им. 

По време на периода на карантина мястото остана затворено по разбираеми причини, но от 13 май вече могат да се заемат книги. Как точно ще става това? Разказва Моника Чалъкова от Сдружение за градски читални.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Започва вторият международен фестивал

Започва второто издание на международния фестивал "Кракра джаз" в Перник

Днес започва вторият международен фестивал "Кракра джаз" в Перник, съобщиха от общинската администрация, цитирани от БТА.   Музикалната проява, която ще се проведе днес и утре на едноименната крепост, е със свободен вход. В нея участват носители на Грами, реге звезди и една от най-оригиналните изпълнителки, появили се на световната джаз сцена..

публикувано на 16.08.24 в 12:04

Избрано: От Бургас до световния връх: Божана Славкова за победата в Mili Dueli

В рубриката "Разговорът" на предаването "Нашият ден"  през август ще излъчим най-интересните интервюта от изминалата година. Този път представяме разговора с Божана Славкова – първият български победител в световния поетичен конкурс Mili Dueli. Разговорът е излъчен на 26 април тази година.  Тя спечели с 968 точки за поетичния филм "Дървото с..

публикувано на 16.08.24 в 11:24

Младите превземат уикенда в Буграс

В Бургас уикендът ще бъде тематичен и посветен на младежите. Предстоят поредните издания на фестивала Teen Boom Fest (17-18 август) и състезанието по скейтбординг Burgas Skate Оpen (16-18 август). В петото издание на Teen Boom Fest ще се включат над сто популярниличности – известни български артисти, изпълнители, инфлуенсъри, ютубъри,..

публикувано на 16.08.24 в 10:54

Обявиха наградите на биеналето "Приятели на морето" в Бургас

Шестима са наградените автори в единадесетото издание на биеналето за съвременно българско изобразително изкуство Национална изложба "Приятели на морето" 2024, което бе открито официално в залите на Бургаската художествена галерия "Петко Задгорски" и Дружеството на бургаските художници в Бургас. Тази година одобрените за участие автори са..

публикувано на 16.08.24 в 09:31

За изкуството на красивото писане и красивите мисли

Към красивото изписване на словото насочваме вниманието на слушателите в Международния ден на калиграфията . В "Нашият ден" гостува Антоанета Кисьова , преподавател по калиграфия, за да разкаже за изкуството на красивото писане и красивите мисли. Кисьова завършва стенопис в НХА и прави втора магистратура по църковна живопис в АМПТИ –..

публикувано на 16.08.24 в 09:26