Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

НАТФИЗ организира безплатни онлайн консултации за кандидат-студентите

Проф. д.н. Камелия Николова
Снимка: НАТФИЗ

Епидемията от новия коронавирус промени коренно живота ни през последните месеци. Театрите бяха затворени за повече от два месеца, а обучението на студентите в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, както и в другите учебни заведения, трябваше да премине онлайн. Онлайн започва сега и кандидатстудентската кампания на Театралната академия.

На 25 и 26 юни предстоят предварителните приемни изпити за бакалавърската специалност „Театрознание и театрален мениджмънт“. Преди това – от 1 юни до 20 юни, ще има и безплатни онлайн консултации за всички желаещи да се подготвят за кандидатстване в тази специалност.

В „Артефир“ проф. д.н. Камелия Николова разказа как става записването и как ще преминат консултациите и предварителните изпити, а също и какви възможности предлага на студентите обучението в тази специалност.

Проф. д.н. Камелия Николова е ръководител на катедра „Театрознание“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, професор по „История на европейския театър“ и по „Теория на режисурата“ в НАТФИЗ, професор по театрознание в Института за изследване на изкуствата към БАН. Специализира история на европейския театър и култура на ХХ век в Обществото за театрални изследвания към Британския театрален музей в Лондон, Обединеното кралство. Гост-професор в Нов български университет и НХА „Николай Павлович“, както и гостуващ лектор в редица чужди университети.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С "Козият рог" отбелязват 50 години професионален театър в Ловеч

С премиера на спектакъла „Козият рог“ Драматичният театър в Ловеч отбелязва 50 години от създаването си. Представлението е първа театрална постановка по едноименния разказ и филмов сценарий на Николай Хайтов, по който през 1972 година беше създаден филмът на Методи Андонов, с участието на Катя Паскалева и Антон Горчев. В спектакъла на Ловешкия театър..

публикувано на 16.07.20 в 13:20
Гаел Гарсия Бернал, Пенелопе Крус и Едгар Рамирес, звездите на

Лятната Киномания идва с изкушаващи заглавия

Киното през лятото не е само блокбъстъри и супергеройски поредици. В отпускарски и пандемични условия лятното издание на Киномания се е постарало да подбере и представи интересни и вълнуващи заглавия за киноманите. Форумът се открива с " Шпионската афера "Оса"  с Пенелопе Крус, Едгар Рамирес и Гаел Гарсия Бернал, политически трилър на френския..

публикувано на 16.07.20 в 13:04

Вечер на Пейо Яворов в сцена „Зад театъра“ на Народния театър

Със специална вечер Народният театър "Иван Вазов" почита големия български поет Пейо Яворов на 16 юли от 21.30 ч.  Под откритото юлско небе ще прозвучат гениалните стихове на поета, посветил последните години от живота си на Народния театър. Талантливите млади актьори от трупата – Ева Данаилова и Стелиан Радев – представят стихове и спомени за..

публикувано на 16.07.20 в 12:32

"Една среща" с Милан Кундера

Нова среща на многобройните почитатели на Милан Кундера с творчеството му предстои на 17 юли.  "Вероятно от Хенри Джеймс насам не е имало писател, който да изследва процеса на писане с такова проникновение, познаване и широк спектър на позоваванията и алюзиите" – пише за есетата на Кундера романистът Ръсел Банкс. В "Една среща" с присъщата си..

публикувано на 16.07.20 в 10:19

Историята на българското съвременно изкуство в изложба

„Дървото на живота. Генеалогии на българското съвременно изкуство“ е изложба, която включва четирима български автори Мариела Гемишева – моден дизайнер и артист в областта на пърформанса, инсталацията и обекта, Лиляна Караджова – фотограф, доктор по изкуствознание и изобразително изкуство, Албена Михайлова Бенджи – художник, съосновател на пловдивската..

публикувано на 16.07.20 в 09:05