Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Празник в непразнично време

Снимка: pixabay

По традиция, датираща вече 85 години от първите предавания за деца в зората на радиото в България, програма „Христо Ботев“ и тази година ще обърне специално внимание на най-младите си слушатели на техния празник.

Сутринта в „Нашият ден“ 1 юни ще започне с поздрав към децата на "Педя човек, лакът брада" с гласа на актрисата Слава Рачева. След това ще обърнем внимание на физическото възпитание на децата и тайните на избора на подходящ спорт спрямо възрастта. Ще говорим за ролята на семейството, възпитанието и помощта за децата в нужда. Кирякос Аргиропулос, дългогодишен директор на Столичния куклен театър, ще разкаже опита си с куклите, децата и мисията да възпитаваш от театралната сцена. 

Ще продължим с 10-о юбилейно издание на наградите „Златната ябълка“ и с темата за децата и дигиталното пространство.

В ранния следобед във „Време и половина“ ще обърнем внимание на влиянието на думите върху младите.

След това в „Познати и непознати“ ще гостуваме в училищата за деца със специални образователни потребности.

Вечерта в „Музикалните вечери“ ще звучат изпълнения на Националния младежки оркестър на САЩ под диригентството на Антонио Папано и на Националния младежки оркестър на Великобритания с диригент Марк Уигълсуърт.

Малко по-късно в „Аларма“ всички желаещи да организират цирк вкъщи ще научат за онлайн платформата за обучение в циркови дисциплини за деца и ученици.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деница Аргиропулос: Щастлива съм с предците си

Деница Аргиропулос е заряд от усмивки, смелост, независимост, уважение към предците и щура, нежна и горда майка на Киара. Рожбата на артистичното семейство на Кирякос Аргиропулос и Пламена Гетова обича да казва, че крушата не пада по-далеч от дървото. В нейния случай това се оказва вярно, но гарнирано с ароматите на по-динамични и променящи се времена,..

публикувано на 09.07.20 в 11:26

Проф. Стамен Стаменов: Космосът говори

Датата на рождението ни е известна. За всички. Датата на отпътуването ни е енигма. И знак. Какво оставя като послания най-прочутият български уфолог проф. Стамен Стаменов и как се сбогуваме с него днес, за да се осмелим да погледнем към настоящето и бъдещето си във време на пандемия. Журналистката и поетеса Бистра Александрова си..

публикувано на 08.07.20 в 10:25

Докато има деца, ще има цирк

"Докато има деца, ще има цирк", по този начин легендарният български клоун Тошко Козаров е подписвал снимките си. В момента циркът е поставен пред изпитания, но историята му никога не е била лесна. В голямата част от съществуването си, ограниченията са били постоянен спътник на цирковото изкуство, както ще научите от разговора с легендата на българското..

публикувано на 08.07.20 в 10:12

Как да продаваме и пазаруваме онлайн

Едно от следствията на ковид кризата е, че дори големите международните марки започнаха да затварят голяма част от физическите си магазини и да се пренасочват още по-бързо към онлайн продажби. Общуването през екран заема все по-голяма част от времето ни, независимо дали по работа или за пазаруване. "Колкото до измамите при пазаруване, в момента в онлайн..

публикувано на 07.07.20 в 15:25

Кожата помни всяко слънчево изгаряне

Слънцето през лятото е ласкаво, но и често създава проблеми. То далеч не е безвредно и може да донесе неподозирани поражения, които в началото да не бъдат усетени. Често слънчевите изгаряния предизвикват обикновени неудобства, преминаващи за няколко дни без непосредствени последици. Но вредното въздействие на слънчевата радиация се натрупва. Кожата..

публикувано на 07.07.20 в 11:11