Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За честта на професията

Разговор с Константин Тилев и Петър Пунчев

Константин Тилев и Петър Пунчев
Снимка: архив БНР

Константин Тилев и Петър Пунчев споделят участие в рубриката "Главен герой". Те са сред първите водещи на предаването „Нощен Хоризонт“, част от основателите на първото частно радио FM+ и са родени на 2 и на 3 юни.

Разговорът тръгва от високите образци на публицистиката, които ни завещава Боев и които звучат актуално и днес; за независимостта, като необходимо условие за свободата на медиите – независимост както на редакционната политика, така и вътрешната. 

Двама от най-интересните журналисти и водещи в радиоефира се оказват и интересни събеседници от другата страна на микрофона, както можете да се уверите от разговора. 

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вяра и смирение

Великият френски мислител Паскал дава следното определение: „Има само два вида човеци: едните праведни, които се мислят за грешни, а другите – грешни, които се мислят за праведни.“ Онзи, който в евангелското четиво за капернаумския стотник прие себе си за недостоен да бъде посетен от Спасителя, е посочен за образец на истинско достойнство във вярата и..

публикувано на 05.07.20 в 08:25
Митко Новков

Митко Новков: Склонни сме да отваряме вратите на чудовищата, вместо на надеждата

Имам конкретни идеи, които именно през тези два месеца ще предложа, за да не звучим на моменти като „лайфстайл“ радио, а като културната програма на БНР. Така коментира Митко Новков, новият директор на програма „Христо Ботев“, пред „Мрежата“ бъдещето на програмата, както и промените, които ситуацията с  Covid-19  налага. Защо програмата влиза в..

обновено на 05.07.20 в 05:03

Институциите и разследващите журналисти са от двете страни на барикадата

За пътя на разследващата журналистика у нас през новото разследване на Антикорупционният фонд „Осемте джуджета“ разказва в „Мрежата авторът на разследването Николай Стайков. Чувства ли се по-спокоен с охрана, назначена от прокуратурата „Малко странно е да си постоянно под охрана. Като започне новата седмица, ще обсъдим с колегите..

обновено на 05.07.20 в 05:02
Венелин Терзиев

Какво ще промени стратегията за развитието на висшето образование

Предстои приемане на Стратегия за развитие на висшето образование в Република България за периода 2021-2030. Какво променя или предстои да промени на този своеобразен пазар на предлагане на образование у нас? Как се отразява демографската криза и свръхпредлагането на академични заведения на качеството на образонаванието? На тези въпроси отговаря..

публикувано на 03.07.20 в 12:51

Ученически конкурс за 100-годишнината на Джани Родари

Джани Родари е автор на "Граматика на фантазията" – едно от най-добрите ръководства по отключване на фантазията и творческия порив у децата.  Не е случайно, че конкурсът "Път към звездите" за ученическо творчество, организиран от Учебен комплекс „Джани РоДари“, посветен на 100-годишнината от рождението на писателя, е събрал силни и оригинални детски..

публикувано на 03.07.20 в 11:21