Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

PSS с нова песен, озаглавиха я „Бодли и тръни“

Снимка: архив на групата

Младата българска банда PSS (Pimp Switch Sequence) представи наскоро новата си песен „Бодли и тръни“ с видеопремиера в социалните мрежи. Песента вече се радва на сериозен интерес в youtube и ФБ.
Когато действителността е еднообразна, музиката ни напомня за важните неща в живота. Това е темата на новия, шести пореден сингъл на PSS.

„Нуждая се да намеря:
в сивотата други цветове,
сладък допир сред бодли и тръни,
ритъм в този прозаичен шум…“
е част от текста на новата песен на PSS.

Музикантите от групата определят стила си като алтернативен рок, с блус и прогресив мотиви.
PSS са: Василен Вълчанов - китара, Светослав Димитров- бас, Константин Савов – барабани и Йоан Баков – вокали.


Светослав е познат на слушателите на БНР и като автор на идеята и концепцията за романа „Предизвикване на пламъка“ в предаването „Риалити роман“, излъчвано доскоро по програма „Христо Ботев“.
Светослав Димитров е автор на книгата „Ангелска страст“, издадена през 2017 година, оттогава съществува и групата PSS в този състав.

Ася Чанева разговаря с двамата китаристи на PSS - Василен и Светослав за идеята на новата им песен „Бодли и тръни“:
„Идеята за песента се роди още миналата година, когато всички бяхме в една рутина, от 9 до 6 часа, абсолютно всеки ден беше един и същ. Искахме да отразим нашето усещания спрямо обстоятелствата и времето, това което виждаме ние.
Първото, което написахме беше музиката и търсехме нещо интересно като текст, а Светльо има огромен архив с песни и текстове, които са авторски.
Те са като едно златно гърненце, в което бъркаме, когато ни свършат идеите. Оттам намерихме този текст и го адаптирахме към музиката.
За съжаление не можахме да заснемем видеото, така както искахме и затова го направихме така, както повечето музиканти по света сега записват или свирят на живо – всеки един от нас се записа пред една камера от вкъщи. Но имаме намерение да направим по-хубав едно клип, с който да отдадем нужното внимание на песента. Искаше ни се да направим събитие, на което да представим песента пред нашите приятели и фенове, но се наложи премиерата да бъде онлайн.“

Чуйте още любопитни факти от двамата китаристи на PSS около създаването на песента на PSS „Бодли и тръни“ и на нейния клип:

Снимките са предоставени от PSS


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Надежда Цанова (вляво) и Аделина Александрова

Пианистката Надежда Цанова: Много е важно един музикант да прекарва известно време насаме със себе си

Тя е млада, красива и нежна, но когато е на сцената и свири, от нея струи някаква особена, почти стоманена сила. Тази сила по всяка вероятност е част от нейната същност, защото всичко, което е постигнала през годините, в които се е развивала като музикант, говори за един много силен характер. Творческата ѝ биография изобилства с изяви от най-различен..

публикувано на 29.03.24 в 12:45
Светлин Русев

Програма "Христо Ботев" излъчва директно концерти от МФ "Мартенски музикални дни"

Със солов рецитал на световноизвестния цигулар и почетен гражданин на Русе Светлин Русев на 17 март ще бъде официално открит 63-ият Международен фестивал "Мартенски музикални дни" . В периода до 31 март фестивалът ще предложи още много музикални изненади както за почитателите на класиката, така и за любителите на джаза и съвременната музика. Своя дебют..

обновено на 27.03.24 в 18:06

Михаил Белчев с концерта "Пак ще се прегърнем" и нова книга

Обичаният от поколения българи певец и поет Михаил Белчев представя своя концерт "Пак ще се прегърнем" в Националния дворец на културата заедно със съпругата си Кристина Белчева днес (22 март). Участие ще вземат и обичани певци и артисти сред които – Маргарита Хранова, Кристина Димитрова, Веселин Маринов, Мария Илиева, Мариан Бачев. Михаил Белчев ще..

публикувано на 22.03.24 в 15:10

Веско Ешкенази с турне "В света на музиката"

Световноизвестният български цигулар Веско Ешкенази тръгва на националното турне "В света на музиката" за 2024г, заедно с Плевенската филхармония. Концертите са подкрепени от Вероника Тодорова и Георги Милтиядов и предстояща изява е в град Долна баня, на 22-ри март. През юли се очакват още дати в морските курорти, Варна и Бургас. Програмата..

публикувано на 22.03.24 в 14:30
Дани Лосито

"Музикална мрежа" представя Дани Лосито

Дани Лосито (Donato Losito) е едно от водещите имена на съвременната италианска поп сцена. Освен очарователен вокалист и диджей, дейността му е свързана и с продуцирането на музика. Роден е през 1965 година и е израснал в красивото южноиталианско градче Джоя дел Коле, скътано между Йонийско и Адриатическо море. Това кътче със средиземноморски..

публикувано на 20.03.24 в 10:30