Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Учим немски и играем театър“ в Русенската библиотека

Снимка: libruse.bg

Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе предлага на децата още една възможност за приятно и смислено прекарване на ваканцията. 

От 10 до 27 август Немската читалня в библиотеката, в сътрудничество с Гьоте-институт България, организира Творческа работилница „Учим немски и играем театър“. В нея могат да участват деца, завършили 3-ти, 4-ти, 5-и или 6-и клас, с основни познания по немски език. 

Под ръководството на Ася Кулева, преподавателка по немски език и художествен ръководител на театралната трупа на Математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе, децата ще създадат спектакъл на немски език и в края на заниманията ще го представят пред публика.

Заниманията са безплатни и ще се провеждат на открито, в двора на библиотеката при спазване на необходимите мерки за дистанция и безопасност.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христо Калоянов

Sofia Art Week е отворена платформа за съвременни артисти

Тече третото издание на Sofia Art Week под името Swan Song или Лебедова песен. Фестивалът е по идея на Войн де Войн и Лизет Смит – събитие с нулев бюджет, организирано в бурни времена, призоваващо за незабавни действия и незабавно изказване, нещо по-близо до протеста, отколкото до съзерцанието, по-близо до културата на улицата, отколкото до културното..

публикувано на 23.09.20 в 13:08
Новата Огледална зала

Музеят на хумора и сатирата в Габрово c огледална зала

Крилатата фраза на Радой Ралин „Светът е оцелял, защото се е смял“ обединява една голяма част от артистичната бохема на Габрово. А Музеят на хумора и сатирата в града се присъедини към отбелязването на 160 години от обявяването му за град, с откриването на  огледалната зала,  създадена от художничката Невена Екимова.  В артистичната концепция..

публикувано на 23.09.20 в 11:51
Марк Кадин

Марк Кадин: Не мога да взема сила, мога само да я давам

Часове преди откриването на новия сезон на Симфоничния оркестър на БНР неговият главен диригент Марк Кадин гостува в рубриката "Главен герой". Новият концертен сезон ще се открие на 25 септември от 19:00 часа в голяма зала „България“. Солист ще бъде блестящият украински пианист Дмитро Чони – победител в най-престижни международни конкурси, който ще..

публикувано на 23.09.20 в 10:38
Маестро Йордан Камджалов

Трябват спешен ремонт и актуализация на критериите на българския народ

Диригент със световна известност, човек на духа и съпричастността към това, което се случва около него, един от надарените хора, които искат да направят с труда и таланта си света по-добро място за живеене.  Главен герой в "Нашият ден" е маестро Йордан Камджалов.  За своите каузи, мисии, за своите нови проекти и предизвикателства, както и за дълбинните..

публикувано на 23.09.20 в 10:00

„Софийски музикални седмици“ със спектакъл на Сцена „Сълза и смях“

Музикалният фестивал Софийски музикални седмици е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г. и носител на лейбъла за качество „Европа за фестивалите, фестивалите за Европа” на Европейската фестивална асоциация. В тазгодишното си 51-во издание фестивалът включва заглавието „Телефонна зависимост” – спектакъл в две действия по..

публикувано на 23.09.20 в 09:05