Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Академията за лични финанси – за умното управление на парите

Финансовото здраве е от основно значение за благосъстояние на всеки човек и семейство. Набор от знания и умения, с които да боравим с парите си, да ги инвестираме, да се застраховаме от различни неблагополучия, да се осигуряваме за старини или болест – важни познания, които липсват на много част от хората. 

Тази година е осмото издание на Академията за лични финанси и инвестиране. Експерти-практици са лектори, стартира на 7 ноември 2020 г. и е разделено на 10 модула. Академията ще се проведе в 2 поредни уикенда 7, 8, 14 и 15 ноември 2020 година. Предвидени са 4 практически работилници, в които се работи по създаването на финансов и инвестиционен план. Академията предлага здрава основа от знания, получени директно от извора – успешни експерти в съответните области, както и подкрепа в първите стъпки в света на финансите. Тя е катализатор за действие за достигане на финансова свобода. 

Стойне Василев, независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българската асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК), обяснява повече в ''Нашият ден'':

"За първи път Академията е онлайн. Това не е само в нашия бранш. Първо, ще включим базовите знания – как да си направим един бюджет в семейството, как да разпределим парите, за да ни стигнат, как може с по-малко средства да управляваме ефективно парите си, а разходите ни да са под контрол. Може да звучи много лесно, но опитът ми показва, че много малко наши сънародници знаят за какво им отиват парите. Само знанието за това не е достатъчно, но на тази база можем да вземем по-добри и по-информирани решения – за какво отиват парите ни, можем ли да ги оптимизираме... Особено в тази тежка година."


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Швейцария има недостиг на болнични легла, армията помага с хеликоптери

Миналата седмица съобщение на Швейцарското общество за интензивна медицина предизвика сензация. То гласи: „Всички швейцарски граждани – особено тези, които са изложени на риск от зараза с новия коронавирус – са помолени да преценят приживе дали биха искали да получат медицински грижи за удължаване на живота си в случай на сериозно заболяване.“ Това..

публикувано на 24.11.20 в 17:30

Подари книга за Коледа

Както много браншове, така и книжният пострада от кризата с коронавируса, но както много други, така и хората на книгите започнаха редица инициативи, с които се опитват да подкрепят своята дейност. През пролетта Асоциация „Българска книга“ стартира инициативата „Купи 1 книга“ под надслов „За да я има книгата“. Само за няколко дни тя успя да..

публикувано на 24.11.20 в 13:03

Георги Стоилчев: Няма война със страха, има война с риска

" Мерките закъсняха с три седмици ", казва социологът Георги Стоилчев, който в началото на месеца заяви, че колкото по-рано затворим училищата, толкова по-бързо ще ги отворим пак и изпита на свой гръб проклятието на пророка, който се оказва прав твърде рано.  " В последните 4 седмици станахме свидетели на напълно безконтролно разпространение на..

публикувано на 24.11.20 в 12:13

Димитър Маргаритов: Законът за защита на потребителите е добър и модерен

15 години след приемането на Закона за защита на потребителите от 40-ото НС – дали законовите уредби и правомощията на държавните органи и сдружения на потребителите отговарят на променените отношения потребител – търговец?  Председателят на Комисията за защита на потребителя Димитър Маргаритов коментира в "Нашият ден": Законът е добър и адаптиран с..

публикувано на 24.11.20 в 12:05
Андон Балтаков

Андон Балтаков: Пожелавам си едно истинско стабилно радио

Главен герой на "Нашият ден" е генералният директор на БНР Андон Балтаков – човекът, за когото достойнството е по-важно от здравето.  Човекът, който започна битката за утвърждаването на Българското национално радио като обществена медия.  "За мен от първия ден в Националното радио основна цел беше да установя откритостта и откровеността в начина на..

обновено на 24.11.20 в 11:03