Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Събуждане с Милен Цветков в навечерието на будителите

Милен Цветков
Снимка: БГНЕС

Доколко е важно събуждането, ако сте в ролята на зрител или слушател на сутрешен блок? Въздействието върху деня, съзнанието, мислите, постъпките е неизбежно. Сутрин сме настроени към възприятия по особен начин. Моделът „сутрешен блок“ е анализиран от мнозина, а тази седмица се навършиха 20 години от старта на „Здравей, България“ с първи водещ – журналистът Милен Цветков.

„За какво си говорят хората вкъщи? Какво коментират по време на вечеря?“, пита Милен Цветков членовете на екипите си през всичките години журналистика в ефир. Според него отговорите на тези въпроси са съществени за изграждането на тематичните линии в предаванията.

Иво Тодоров, журналист и дългогодишен главен редактор на телевизионните блокове и предавания с водещ Милен Цветков, потвърждава, че за първи път преди 20 години политическите теми влизат в сутрешния ефир на телевизиите. Тодоров отчита, че тогава ситуацията е различна и медийното пространство е без огромното въздействие на социалните мрежи. “Днес, заради затрупването от информация сутрин, имаме нужда да си поемем дъх, да не сме заляти с политика“, коментира Тодоров.

Каква насока на събуждането чрез медии можеше да даде в днешните времена Милен Цветков, ако не си беше отишъл при нелепата катастрофа на Великден? Защо той е най-отстраняваният от ефир телевизионен водещ? Ще излезе ли наяве истината за смъртта му и с какво ще помогне наказанието за престъплението за повече истина в обществото? – чуйте още в звуковия файл.

Чуйте разговора на Мария Мира Христова с журналиста Иво Тодоров.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Швейцария има недостиг на болнични легла, армията помага с хеликоптери

Миналата седмица съобщение на Швейцарското общество за интензивна медицина предизвика сензация. То гласи: „Всички швейцарски граждани – особено тези, които са изложени на риск от зараза с новия коронавирус – са помолени да преценят приживе дали биха искали да получат медицински грижи за удължаване на живота си в случай на сериозно заболяване.“ Това..

публикувано на 24.11.20 в 17:30

Подари книга за Коледа

Както много браншове, така и книжният пострада от кризата с коронавируса, но както много други, така и хората на книгите започнаха редица инициативи, с които се опитват да подкрепят своята дейност. През пролетта Асоциация „Българска книга“ стартира инициативата „Купи 1 книга“ под надслов „За да я има книгата“. Само за няколко дни тя успя да..

публикувано на 24.11.20 в 13:03

Георги Стоилчев: Няма война със страха, има война с риска

" Мерките закъсняха с три седмици ", казва социологът Георги Стоилчев, който в началото на месеца заяви, че колкото по-рано затворим училищата, толкова по-бързо ще ги отворим пак и изпита на свой гръб проклятието на пророка, който се оказва прав твърде рано.  " В последните 4 седмици станахме свидетели на напълно безконтролно разпространение на..

публикувано на 24.11.20 в 12:13

Димитър Маргаритов: Законът за защита на потребителите е добър и модерен

15 години след приемането на Закона за защита на потребителите от 40-ото НС – дали законовите уредби и правомощията на държавните органи и сдружения на потребителите отговарят на променените отношения потребител – търговец?  Председателят на Комисията за защита на потребителя Димитър Маргаритов коментира в "Нашият ден": Законът е добър и адаптиран с..

публикувано на 24.11.20 в 12:05
Андон Балтаков

Андон Балтаков: Пожелавам си едно истинско стабилно радио

Главен герой на "Нашият ден" е генералният директор на БНР Андон Балтаков – човекът, за когото достойнството е по-важно от здравето.  Човекът, който започна битката за утвърждаването на Българското национално радио като обществена медия.  "За мен от първия ден в Националното радио основна цел беше да установя откритостта и откровеността в начина на..

обновено на 24.11.20 в 11:03