Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Д-р Павлина Михайлова: Спешно се търсят донори на плазма

Снимка: лечение с кръвна реконвалесцентна плазма кръводаряване / Снимка: БГНЕС

В тези тежки дни, когато коронакризата у нас се задълбочава, дни, изпълнени със страхове у едни и егоизъм и злоба – у други, един човек успява да даде искрици надежда, че все още има хора, готови да направят добрина за другия, че все още съществува емпатия сред нас, успява да върне вярата в хората и да покаже как може да се помогне на болните от Covid, а и надеждата, че има лечение за тежките случаи.

Това е д-р Павлина Михайлова, която е председател на Сдружение за лечение на Covid-19 с реконвалесцентна плазма и същата група във Фейсбук, която за кратко време събира все повече приятели.

Едни от тях споделят, че са болни в момента и чакат с нетърпение да оздравеят, за да станат донори и да помогнат на тежките случаи, други благодарят за грижата и готовността за помощ. Павлина Михайлова е лекар и журналист, писател и поет. Доброволец по призвание.

Тя е консултант по екология, сценарист на документални филми за националните ни паркове, отличени на филмови фестивали, автор е на книги за природата и нейното опазване и на стихосбирката „Слънчево изригване“. 

Чуйте д-р Павлина Михайлова за лечението на тежкоболните случаи с плазма и необходимостта от донори за нея! 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Преходното и непреходното в живота на християнина

Евангелското четиво от тази неделя разказва за един юдейски законник, който от малък е закърмен с Божиите истини и не знае случай, в който да е нарушил Господните заповеди. Ето защо с чувство на съвършена праведност той застава пред въплътената Правда Божия, за да разбере как да наследи живот вечен. Сърцеведът Христос вижда добрите дела..

публикувано на 29.11.20 в 08:00
Къщата-музей на Васил Левски в Карлово

Време за избор: Имаме ли нужда от Апостола на свободата днес

„Времето е в нас и ние сме във времето. То нас обръща и ние него обръщаме“, е водещата фраза в един път към истинската България, открит за българите отпреди столетия. Левски извън годишнините и фанфарите – за културното наследство и духовните му послания и кой ги търси и следва във времена на криза – един разговор с участието на Дора Чаушева, директор..

публикувано на 27.11.20 в 17:36

Нотариалната дейност в условията на пандемия

"Нотариусите изпълняваме задълженията си по закон от самото начало на извънредното положение", казва Красимир Анадолиев – председател на Камарата на нотариусите в България. Ние сме натоварени от държавата с публични функции и ги изпълняваме като всички публични органи в страната. Осигурихме непрекъсваем достъп до нотариалната услуга и по този начин..

публикувано на 27.11.20 в 12:45
Зоран Заев в интервюто за българската агенция БГНЕС

Има ли промяна в отношението на Северна Македония към България

Изпълнението на Договора за добросъседство с България ще бъде закон. Историята ни не е споделена, а обща. Политиците от бивша Югославия ни държаха разделени. Това казва  премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в интервю за БГНЕС . "Гоце Делчев е революционер и за българите, и за македонците, който се е борил за свободата на Македония..

публикувано на 27.11.20 в 12:10
Адв. Захари Генов със специална награда

Конституционният съдия проф. Семов дари Теодор Чипев с Гран При за право

Бившият министър на правосъдието и първи европейски съдия в общия съд на ЕС в Люксембург Теодор Чипев е тазгодишният носител на на наградата за цялостен принос в правото „Гран при“ на Националните правосъдни награди  които се проведоха за осма поредна година. Самият Чипев не успя да присъства, заради обстановката, бе изпратил свой роднина да  прочете..

публикувано на 27.11.20 в 12:05