Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Амалгама от спомени, сънища и пясък

2
Снимка: @sofiapressgallery

В галерия-книжарница „София прес“ вече е подредена и може да бъде видяна от публиката една сборна изложба от един Лендарт пленер, състоял се в морското селище Китен като част от проекта „АРТгументи“. Изложбата се нарича „Между пясък и пяна“ и се реализира от катедра „Визуални изкуства“ към Факултета за науки за образованието и изкуствата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ с ръководител професор Бисера Вълева. Арт-събитието има за цел да срещне различни артисти от различни страни, с различна художествена концепция, да събере традиционни художници с концептуалното изкуство. Затова в изложбата „Между пясък и пяна“ виждаме инсталации, графични техники, видео, обекти от различен характер.


В изложбата участват девет художници, докторанти и асистенти от Софийския университет, както и доцент д-р Ана Милованович от Белградския университет. Виждаме творби на Анна Цоловска, професор Орлин Дворянов, Венцислава Стоянова, Виолета Апостолова, Красимира Дренска, Марина Александрова и Цвета Петрова.

Изложбата „Между пясък и пяна“ представи професор Бисера Вълева, също участник в експозицията с няколко творби.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Още спомени за радио

В Националното радио сте. Минали сте през централния вход, продължили сте по т.нар. "топла връзка", която свързва новата със старата сграда и която може да се каже, че е най-студената част от радиото, озовалите се в преддверието, от което през стъклени врати се влиза в просторното и с високи мраморни колони фоайе, водещо до изпълнената с музика зала..

публикувано на 23.01.21 в 10:05

Пътуващият човек – Никола Танев

Националната художествена галерия представя експозицията на Никола Танев по повод 130 години от рождението му. Изложбата е озаглавена „Никола Танев. На път“ и е разположена на целия първи етаж на Националната художествена галерия, Двореца. Никола Танев е не сама уникален като художник и личност, не само изключително продуктивен, той е и един от..

публикувано на 23.01.21 в 09:00

Михаил Милчев: Винаги има изход, винаги има „План „Б“

Документалният театрален спектакъл „План „Б“ гостува на сцената на Сити Марк Арт Център на 22 и 23 януари. Представлението е създадено по идея на актьора от театър „София“ Михаил Милчев, който е и режисьор на постановката, а драматург е Яна Добрева. Спектакълът„План „Б“ е изграден на основата на интервюта с реално съществуващи хора, страдащи от..

публикувано на 22.01.21 в 13:55

Нова творческа академия – алтернатива на художественото образование

За първи път у нас се открива академия, предлагаща творчески специалности по западен модел, като алтернатива на формалното художествено образование у нас. „Искаме да има творчески специалности, които да попълнят тази празнина във формалното образование и заради които се налага да ходим в чужбина. Артфондация „Дома“ в партньорство с галерия „Doza“..

публикувано на 22.01.21 в 08:45

Цветан Цветанов: По-добре в главата си да имаме радио, а не телевизор

През месец януари 2021 г. по повод 50-годишния юбилей на програма "Христо Ботев" предаването "Нашият ден" среща с лица и гласове от програмата.  Цветан Цветанов , редактор в програма "Христо Ботев", предаването "Аларма", е гост на "Истории в ефира". Алармирането за цветността на необятния ни свят " Аз не харесвам името "Аларма", харесвам и уважавам..

публикувано на 21.01.21 в 17:50