Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Платформата TeachMe.bg

Ален Паунов: Учителите са пътеводната светлина на всяка нация

| обновено на 27.01.21 в 15:14

TeachMe.bg е новата образователна платформа, която има за цел да улесни работата на учители и ученици. Какъв ще е начинът, по който това ще се случи? В "Нашият ден" гостува един млад човек, за когото образованието, знанието, надграждането и учителите са най-важните звена в развитието на човека. Според Ален Паунов "учителите са пътеводната светлина на всяка нация".

Ален Паунов е един от създателите на платформата TeachMe. А създателите на TeachMe застават зад една обща мисия – да вдъхновят промяна в образованието, като създадат условия за лесно и качествено преподаване в онлайн среда. Те идентифицират ключовите фактори, които влияят върху методиката на преподаване онлайн, както и върху успешното усвояване на знания и умения от страна на учащите. 

"TeachMe се различава от другите подобни платформи във връзка с реализацията на учителите в нея. Един от проблемите на последната година беше шоковото влизане в дистанционна форма на обучение. Голяма част от преподавателския състав в България не беше се сблъсквал никога в живота си с този вид преподаване. Съответно, бяха поставени в "самостоятелна форма на обучение" нашите учители и те трябваше да се справят с методиката сами, учейки се в движение, което, разбира се, води до проблеми и липса на ефективност. 

Но хубавата новина е, че много подценявахме българския учител. Преподавателите определено имат желание да се научат на тези добри практики и методики в дигиталното образование и осъзнават ролята, която то ще играе за цялата човешка цивилизация в последващите години."

Паунов акцентира, че фокусът е насочен към учителя, който има нужда от подкрепа. 

Чуйте повече в звуковия файл.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Виждам чрез музика“ – лауреат на Наградата за европейски гражданин за 2020 г.

Проектът „Виждам чрез музика“ на Фондация „Музика за България“ е лауреат на Наградата за европейски гражданин за 2020 г.  19 незрящи деца и младежи получиха стипендии за 48 часа музикални уроци и над 90 часа индивидуални репетиции.  Боян Симеонов , управител на RockSchool и фондация „Музика за България“, е Главен герой в “Нашият ден“...

обновено на 26.02.21 в 14:27
Гл.ас. д-р Марина Стефанова

Второто национално проучване на състоянието на КСО в България

На 26 февруари излизат резултатите от второто национално проучване на състоянието на корпоративната социална отговорност (КСО) и устойчивост в България 2020. Проучването дава отговори на въпросите – какви са стратегиите и практиките по корпоративна устойчивост и обществена отговорност (КСО) на ТОП300 работодатели в страната и как се променя..

публикувано на 26.02.21 в 13:51
София Владимирова,СЕМ

Проектът за промени в Закона за радиото и телевизията – какво е новото

През тази седмица беше планирано в парламентарната комисия по културата и медиите да бъде обсъден проектът за промени в Закона за радиото и телевизията, внесен от Министерския съвет. Измененията предвиждат нов принцип на финансиране на БНТ и БНР . Предлага се те да получават трансфер от държавния бюджет.  С проекта за промени се отменят..

обновено на 26.02.21 в 12:30
Анна Александрова – председател на парламентарната комисия по правни въпроси

Анна Александрова: Няма значение колко пъти е променян законът, стига да е както трябва

За законодателната политика на България и качеството на законодателството? За съдебната реформа и доверието в съдебната система. Какво трябва да се направи, за да се повиши доверието на гражданите в правосъдието?  Анна Александрова – председател на парламентарната комисия по правни въпроси гостува в "Законът и Темида" и разяснява  приоритетите на..

обновено на 26.02.21 в 12:17

Колко обществени са обществените медии

С онлайн събитие на 26 февруари се представят резултатите от изследването “Колко обществени са обществените медии". То е базирано върху анализ на информационно съдържание, предоставяно от БНТ1 и от програма „Хоризонт“ на БНР. Наблюдавани са предаванията – “Референдум“, “Панорама“, “Денят започва“ с Георги Любенов на БНТ1. Както и..

публикувано на 26.02.21 в 11:00