Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

“Професионалистите говорят“ – студентите срещат специалистите

| обновено на 23.02.21 в 14:41
Снимка: @studyhubbulgaria

Инициативата "Професионалистите говорят" цели да запознае студентите с възможностите за реализация след дипломиране.

Мартина Георгиева, председател на StudyHub, първата денонощна библиотека в София, обяснява за дейността ѝ в “Нашият ден“.

“От миналата година след отварянето започнахме една поредица от събития. В “Професионалистите говорят“ се опитваме да срещаме студентите с различни успешни хора от своите сфери. Успяхме да ги срещнем с човек, който е работил в Google, с един много известен медик, който се е върнал от Германия в България, със счетоводна фирма за стартъпи, с ръководителя на ЦЕРН за България.“

“Нашата цел на тези събития е да мотивираме студентите, че в професионалното направление, което са си избрали, има как да се развиват, има кого да попитат, за да знаят в коя сфера да се развият. И че това, което учиш на теория и ти звучи малко сухо понякога, е доста по-интересно понякога.“

“В момента всичките ни събития са онлайн. Но пък забелязваме голям интерес, събитията ни посещават над 1000 души, които не е възможно да съберем в залата си и да искаме.“

Повече можете да чуете от звуковия файл.

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нина Кирилова: Човек може да успее навсякъде

Нина Кирилова е от онези млади хора, които няма как да не ти направят впечатление. Познават се по будния дух, активността си и положителната емоция, която носят в себе си. Но това в повечето случаи не стига. Самата Нина споделя, че е хубаво да си активен и да мечтаеш, но трябва и да работиш, за да превърнеш мечтите си в реалност . Тя..

публикувано на 02.03.21 в 15:48

Частните езикови школи са сред най-силно засегнати от здравните мерки

Едни от най-засегнатите от мерките на извънредното положение се оказаха частните езикови школи, които до преди ден нямаха присъствени занятия. От 1 март това не е така. Защо ученици и преподаватели се оказаха извън присъствената форма на обучение? Темата коментира Магдалена Капсъзова , член на управителния съвет на Асоциацията на..

публикувано на 02.03.21 в 13:51

“Образование 2030“: Промяната - лидери и изпитни формати

Какви трябва да бъдат изпитните формати за Националното външно оценяване (НВО) и откъде трябва да започне промяната? Досегашният формат на НВО и матури измерва основно предметното знание на учениците, а не развитието на компетентности и критично мислене. Темата коментира в “Нашият ден“ Златка Димитрова , експерт по образователни политики в..

публикувано на 02.03.21 в 12:39

Всеки трябва да е отговорен към околната среда

88 младежи от близо 400 кандидатури взеха участие в хакатона на тема „Бъдещето на отпадъците”, организиран от WWF България чрез програмата Panda Labs. Те бяха част от 20 силни отбора, които работиха в продължение на два дни и половина почти без почивка, за да дадат своите креативни решения и идеи за справяне с мащабния проблем с..

публикувано на 02.03.21 в 11:00

“Резиденция Баба“ - има ли надежда за Северозапада

Има едно красиво кътче на България – красиво като рай, но обезлюдено като пустиня. Села, в които почти няма хора. Училища с празни дупки вместо прозорци. Това е българският Северозапад. Една политическа партия, месец преди изборите, повдигна въпроса за съживяването на Северозапада. Как може да стане това и не е ли вече прекалено късно?..

публикувано на 02.03.21 в 09:47