Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Истории в ефира

Добромир Кръстев: Хип-хоп музиката има фенове до 50-годишна възраст

| обновено на 26.11.21 в 07:52
Снимка: Pixabay

Искаме да даваме сцена на артисти, на които големите клубове не дават. Големите клубове гледат да си канят големи имена, за да се пълнят, което е разбираемо, казва в предаването “Нашият ден“ на БНР Добромир Кръстев, музикален журналист и мениджър на нощно заведение.

"Докато ние се стремим да даваме и сцена на артисти, които до момента не са имали участие.

Хип-хоп стилът е много сложно нещо в стилово отношение и контингент, затова разделихме вечерите по дни, за да се знае от хип-хоп стиловете каква музика в кои дни може да се слуша. 

Ако хората имат зелени сертификати и ако персоналът е ваксиниран, няма ограничения. Проблемът в момента не е в София. В другите градове колеги от най-големите клубове ми казват – “Каквото и да направим, повече от 50 човека на вечер нямаме“.

Във Варна например, каквото и да се предприеме, хора не излизат. Докато в София, ако си наистина със сертификат, не се усеща липса, няма затворени и празни заведения. В петък и събота заведенията си работят като при нормален сезон. За София е добре, но в провинцията е трагично, колеги фалират. Същото е и при артистите, на които паднаха участията до 90%."

Възрастта на посетителите

"Тя по закон е 18 плюс. Тази музика си има фенове до 50-годишна възраст."

Чуйте Добромир Кръстев в звуковия файл.

Снимки: Pixabay


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Учени и активисти настояват за строго защитена зона в българските черноморски води

Български учени доказаха, че Черно море се нуждае от строго защитена зона. По поръчка на "Грийнпийс" – България учени от Института по океанология "Професор Фритьоф Нансен" на БАН изготвиха доклад за ползите от една бъдеща строго защитена зона в българската акватория на Черно море. Разглеждат се принципните ползи от строго защитени зони за морската..

публикувано на 04.09.24 в 18:15

Изнемогващата природа – разказ за планината в края на летния сезон

Мащабна доброволческа акция свали тонове боклук от Рила и разкри критичното състояние на планинските води . Каква е ситуацията в планината в края на лятото – разказ в "Нашият ден" на еколога Данита Заричинова . Доброволците са намерили и изчистили от планинските площи около 3,5 тона битови отпадъци, някои от които токсични – батерии,..

публикувано на 04.09.24 в 09:40

Едно училище с мисия вече посрещна своите ученици

Уютът на есента все по-осезаемо се прокрадва, а първият учебен ден наближава. Едно необикновено училище вече посрещна своите ученици. За мисията на училище "Алгоритъм" с изучаване на руски и английски език в "Нашият ден" говори директорът Любов Берова . В училище "Алгоритъм" преподават учители и учат деца с различни националности, дошли от..

публикувано на 04.09.24 в 09:04
Анелия Торошанова и д-р Орлин Колев

За конституционните реформи и предизвиканата от тях криза

За конституционните реформи и предизвиканата от тях криза в "Нашият ден" разговаряме с д-р Орлин Колев , експерт по конституционно право и преподавател в ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски". В последно време българското общество стана свидетел на редица спорни моменти, свързани със съставянето на служебно правителство. По думите на д-р Колев..

публикувано на 02.09.24 в 09:42
Изцелението на бесноватия

За фалшивата вяра и за суеверията в Църквата

Излекуването на бесноватия момък от евангелското че­тиво за днешната 10-а неделя след Петдесетница става по молба на баща му. Чудното излекуване на бесноватото момче прави силно впечатление на всички присъстващи. Христовите ученици, помолени от бащата да помогнат на сина му, не успяват да го сторят. На въпроса им: "Защо не можахме ние да го..

публикувано на 01.09.24 в 09:15