Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмото издание на „Master of Art“ започва онлайн от днес

Фестивалът за документални филми, посветени на всички сфери на изкуството – архитектура, изобразително изкуство, литература, театър, музика, танц, кино, фотография... „Master of Art“, стартира днес своето седмо издание. #ваксинирайсесизкуство е слоганът на фестивала.

"Master of Art" е изключително културно събитие и е единственият в Източна Европа Международен филмов фестивал за документални филми, свързани специално с изкуството. 

От 10 до 28 февруари 2022 на платформата "Neterra.TV+" могат да се гледат над 30 пълнометражни и късометражни заглавия, включени в „Master of Art“. Продукциите, много от които сами произведения на изкуството, ще бъдат достъпни онлайн по всяко време от всяка точка на страната. Селекцията от пълнометражни филми включва 10 премиерни заглавия и 10 фаворити от предишни издания, станали любими на публиката и журито. 

Сред 10-те продукции, представяни зя първи път у нас, се открояват атрактивни заглавия на най-разнообразни теми. Могат да бъдат видени филмите "Чърчил и филмовият магнат", "Сезоните в Куинси: четири портрета на Джон Барджър", "Полък и Полък", "Безименната, историята на Жана и Бодлер". Сред премиерните заглавия е и българският документален филм "Заветът на Борис Христов" на младия режисьор Борис Славчев, който среща публиката със завещанието, оставено от световния бас. Друга премиерна българска лента е "Данте и въздушното перо" на режисьора Димитър Липовански, посветена на фестивала за съвременно изкуство „Процес – Пространство“ и на неговия създател Димитър Грозданов.

Фестивалът е организиран от продуцентска компания "Спотлайт" и Фондация „Master of Art” с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община. НДК е традиционен партньор на фестивала.

Продажбата на пакетите за фестивала вече стартира от 28-и януари.

Чуйте Найо Тицин за новото онлайн издание на кинофестивала „Master of Art“.

Снимки – „Master of Art“



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Международният младежки фестивал "Музите" завладя Созопол

Созопол е домакин на 18-ото издание на Международния младежки фестивал "Музите" от 5 до 16 юли 2024 г. Екипът на "Домът на музите" има възможността да предава директно от Созопол и да бъде част от този вълнуващ младежки фестивал, който събира на една сцена над 1000 участници на възраст от 5 до 35 години от 12 държави, сред които Молдова,..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Хасковският Каунь е мястото!

Ако пишете кратка хумористична проза или стихотворения и се чудите кой би оценил таланта ви, Хасковският Каунь е мястото. Но не отлагайте много!  До 15 август можете да изпратите до три творби, съобразени с единственото ограничение, което организаторите стриктно спазват – без политически или расистки шеги .  И още – във връзка с 25-годишнината..

публикувано на 12.07.24 в 17:21
Богдана Костуркова и Емил Янев

Отчетът на "Кукерикон"

В епизод 550 "Трамвай по желание" представя на своята публика отчета на "Кукерикон" за сезон 2023/24 на Сатиричния театър "Алеко Константинов". Популярният символ на Сатирата започва своя разказ с една нестандартна проява – участието на театъра в онлайн фестивала OPEN STAGE EUROPE. Там театърът представя две свои заглавия, а именно "Една задръстена..

публикувано на 12.07.24 в 16:45

"Пейзажът в скулптурата" – където следите на човека изчезват

До 29 юли в галерия "София Прес" може да  бъде видяна една уникална експозиция – проектът "Пейзажът в скулптурата" на Света Атанасова. "Пейзажът в скулптурата" е реализиран в галерийното пространство като награда за участието на авторката в Националната изложба-конкурс за живопис и скулптура "Млади български художници" на СБХ. В..

публикувано на 12.07.24 в 16:11

За удоволствието от живота

В редакция "Хумор и сатира", напук на реалността, сме убедени, че животът е удоволствие. За това ще допринесем в неделя веднага след новините в 18 часа, когато ще можете да чуете: Увод с песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен "Златният кос", изпети от Асен Кисимов, с когото се разделихме преди 19 години. "Истинските новини" –..

публикувано на 12.07.24 в 16:09