Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

DIGI WOMEN: Дигитално предприемачество в подкрепа на жени

Снимка: архив

Тази седмица в София се срещнаха обучители и обучавани в рамките на европейския проект "Ди джи уоман", инструменти за дигитално предприемачество в подкрепа на жени предприемачи, който се реализира по програма “Еразъм“ на ЕС с водеща организация УНСС.

Неговата основна цел е разработването на учебна програма, по която ще бъдат обучени експерти, които да предложат обучения и менторски сесии, съобразени с нуждите на жени предприемачи, дигитализиращи бизнеса си, и да им помогнат да преодолеят препятствия, пред които са изправени при дигитализацията.

За проекта разказва в “Нашият ден“ Марко Филипи от Милано:

“Това са компетенции, които не се учат в университета, а обикновено се придобиват на терен. Тъй като самият проект е за обучители и обучаващи, се за нас е много важно да има групова работа. От една страна, споделям през какво съм минал и давам моя опит на тези жени, но от друга, очаквам и от тях да споделят техния опит и виждания.

За проекта разказва в “Нашият ден“ Марчело Фавари от град Тренто в Италия:

“За програмата научих, тъй като отдавна работя с единия от организаторите. Имам опит в подобни проекти, за мен е удоволствие да го споделя.

Да бъдеш жена е трудно, а да бъдеш жена предприемач – е може би още по-трудно, затова се опитвам да поздравя всички жени, които се стремят да вървят в тази посока. Обикновено жените трябва да се борят с повече неща и да приемат повече ангажименти.“

Чуйте целия разговор в звуковия файл.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Национализмът изживява възход, когато бизнес и граждани загубят представителност в управляващите

Защо у нас голяма част от политически партии и проекти с националистически уклон водят началото си от Варна, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Спас Спасов , кореспондент на "Дневник" във Варна. "Трите "В"-та, както станаха известни през последните седмици – "Воля", "Възраждане" и "Величие" – съвсем не очертават цялата тенденция...

публикувано на 22.06.24 в 08:50

Пъстър свят

Светът на Силвия Абрашева от Пловдив е пъстър и следователно пъстър е светът и на всички онези, които носят облеклата и ползват аксесоарите и предметите за бита, които Силвия шие в малкото си ателие в пловдивския квартал "Тракия". Освен шивач и дизайнер на кройките, Силвия е и дизайнер на десените, които отпечатва на бял плат. И всичко това..

публикувано на 21.06.24 в 17:15
Георги Ганев

Борисов и Пеевски не са евроатлантици – борят се за свят, обратен на върховенството на закона

Тази седмица се навършват 10 години от фалита на КТБ – Корпоративна търговска банка. Три години по-късно през 2017-а излезе книгата "Държавата КТБ" на разследващите журналисти Зорница Маркова, Росен Босев, Николай Стоянов и други колеги. Книгата бе част от проекта "КТБ: какво се случи?", чийто ръководител бе Георги Ганев , икономист, програмен..

публикувано на 21.06.24 в 16:30
адв. Елка Пороминска (вдясно) и Анелия Торошанова

Асоциацията за жените адвокати става на 10 години

Асоциацията за жените адвокати чества своя 10-годишен юбилей. За това време тя работи в няколко основни насоки –  Защита срещу насилието  (в частност срещу домашното насилие);  Електронно правосъдие ; професионално и духовно развитие на членовете. Целите на Асоциацията са разнородни, но могат лесно да се трансформират в помощ и защита на българските..

публикувано на 21.06.24 в 15:20

След унищожителната градушка: как се справят жителите на Шипка?

В рубриката "Темите на деня" ще представим живота на жителите на град Шипка след разрушителната градушка и поройния дъжд. Ще разгледаме нанесените щети и как ще бъде възстановена "Чирпанлиевата къща" - паметник на културата от местно значение и една от малкото запазени възрожденски къщи в Шипка. Разговаряхме с Татяна Косекова, председател на..

обновено на 21.06.24 в 13:05