Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Социално включване в действие

Проектът "Социално включване в действие" събра доброволци от петнадесет страни, сред които Полша, Словения, Словакия, Чехия, Румъния, Португалия, Турция и др. Организацията, стояща зад проекта, е Си Ви Ес България. 

Идеята обхваща различни дейности и граждански инициативи, които да приобщават различни социални групи. Хора в неравностойно положение, както и представители на групи с културни различия – имигранти, бежанци, потомци на семейства на бежанци. 

Наскоро провелото се обучение в град Банкя вдъхнови присъстващите да разширят знанията и кръгозора си в тази посока. На него бяха поканени гост-лектори, които демонстрираха какво е да бъдеш различен.

Чуйте повече от звуковия файл.

Снимка: CVS Bulgaria


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Светла Коева: За езиковите технологии и езиковите ресурси

Тя е една от най-авторитетните езиковеди в страната . Научните ѝ интереси са в областта на компютърната лингвистика и обработка на езика. Научно и професионално, тя е основен изследовател и координатор при осъществяване на няколко големи и сериозни проекта дигитални бази с езикови ресурси – българският WordNet (БулНет), Българският национален..

публикувано на 04.07.22 в 15:10

Има ли имотен балон?

Достигнаха ли горната си точка бързо растящите цени на имотите? Основателно ли е да се говори за имотен балон? Какви са нагласите на купувачи и продавачи в периода на засилваща се инфлация? “Нашият софтуер обикаля всички имотни портали, в които има обяви за имоти. Събираме ги на едно място при нас. Идеята е, че човек, който търси имот, за наем..

публикувано на 04.07.22 в 11:36
Илиян Василев

Илиян Василев: Русия има големи интереси у нас и затваряне на посолството би било прекален подарък

Защо за една част от политиците е по-важен въпросът дали Кирил Петков е взел еднолично решение, а не търсят отговор на въпроса дали решението на премиера в оставка е правилно за България – коментира в "Мрежата“ по програма "Христо Ботев“ Илиян Василев , бивш посланик на България в Русия, анализатор, продуцент на предаването "Алтернативата". Нуждата..

публикувано на 04.07.22 в 11:20

Д-р Ивалина Трендафилова е новият кавалер на Националната награда "13 века България"

Новият кавалер на Националната награда "13 века България" за млад талант в съвременното изкуство и наука е д-р Ивалина Трендафилова.  Националният дарителски фонд "13 века България" връчи престижното отличие за втори път в Балната зала на Двореца. Химикът д-р Ивалина Трендафилова стана вторият кавалер на Националната награда "13 века България" за..

публикувано на 04.07.22 в 10:38

Ремонт на предаватели на БНР на 4 юли

На 4 юли от 13.00 до 15.00 часа ще бъде извършен ремонт на предавателите на ултракъси вълни ПРАВЕЦ 4 на честота 102.4 MHz, излъчващ програма "Хоризонт“ и ПРАВЕЦ 5 на честота 98.4 MHz, излъчващ програма "Христо Ботев“. Ще има прекъсвания на сигнала. Можете да слушате програмите на БНР през интернет сайта binar.bg.

публикувано на 04.07.22 в 06:00