Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"ФотоФабрика" представя три фотографски изложби

8
Снимка: Иво Данчев

Веселина Николаева гостува в предаването, представяйки своята изложба за… пътя на доматите, това е фотографско изследване за традициите и начина, по който те се предават. 

Другият гост на "ФотоФабрика – факт и фикция" е Иво Данчев – фотографът, който снима за сп. "Нешънъл Джеографик" и чиято изложба “Между два свята” бе показана в българския културен институт в Париж.

В предаването е представена и изложбата “Пощенски картички от Украйна”, с която "ФотоФабрика" продължава темата за културното наследство, разрушено от руската армия след началото на войната на Русия срещу Украйна.

Снимките са предоставени от "ФотоФабрика – факт и фикция" 
По публикацията работи: Милена Очипалска
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт "Фалмис и приятели" на сцената на "Театро"

Концертът "Фалмис и приятели" е част от събитията по случай честването на 25-годишнината от създаването на концепцията "Фалмис". Ансамбъл "Фалмис" е създаден през 2016 г. към Дружеството на банатските българи в България. Целта на ансамбъла е да съхрани фолклора, традициите и културата на банатските българи. Получили убежище в областта Банат,..

публикувано на 27.01.23 в 17:20
Правда Спасова (вляво) и Силвия Чолева

Из историята на естетиката от древността до Кант

"Дълги векове естетиката не е функционирала като понятие, свързано с красотата или изкуството, още по-малко като наименование на теоретичното познание за тях. В наши дни сякаш се случва парадоксално завръщане на тази широка безпонятийност на думата: тя се свързва предимно с пластичната хирургия, с храненето, с фитнеса, със здравето, с магазините в мола..

публикувано на 27.01.23 в 15:51

"Завод" – спектакъл за скритата вселена в душата на малкия човек

Премиерното заглавие в Държавния куклен театър в Стара Загора е спектакълът за възрастни "Завод" по стихове на Никола Вапцаров. Драматизацията и постановката са на актрисата Полина Христова, която прави с това представление режисьорския си дебют в театъра. Консултант на спектакъла е Веселка Кунчева, драматургичен консултант – Ина Божидарова...

публикувано на 27.01.23 в 11:05

"Стъпки във времето" – живопис и скулптура в галерия "Арте"

Галерия "Арте" гостува на галерия "Средец" към Министерството на културата с второ издание на една юбилейна изложба "Стъпки във времето" – живопис и скулптура.  "Арте" отбелязва 5 години от своето откриване на новия си софийски адрес, като са показани произведения на 35 съвременни художници – доказани творчески индивидуалности и знакови имена на..

публикувано на 27.01.23 в 08:50

Можем ли да водим диалог днес?

Можем ли да водим диалог днес? Темата “Диалог” е във фокуса на това издание. Участват философът и преподавател проф. Георги Каприев, директорът на програма “Христо Ботев” – журналистът, автор, литературен критик, психолог и философ – Митко Новков и културният антрополог, журналист, юрист и философ Ивайло Нойзи Цветков. Поводите за срещата са две нови..

публикувано на 26.01.23 в 18:10