Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сме и не сме

Калина Мавродиева, Камен Старчев & Юлий Таков

В галерия "Литъл бърд плейс" вече е подредена новата експозиция със заглавие "Сме и не сме" на Калина Мавродиева, Камен Старчев & Юлий Таков.

Създадена по идея на един от участниците – Камен Старчев, изложбата е съставена от творбите на трима интересни съвременни художници. Това са Камен Старчев, Калина Мавродиева и Юлий Таков. 

Камен Старчев показва четири съвсем различни като визия творби – макар в стила, в който работи, да се опира на една фраза на Хераклит, "че не можем да се потопим в една и съща река“.  

Калина среща със съвсем нови акварели и една маслена творба, а Юлий Таков е заложил на едни цветни, експресивни, наситени като цвят картини, като продължение на един цикъл за новата реалност. 

Това е втора тяхна обща изложба, като и тримата следват характеристиката на тази софийска галерия – да свързва с природата, натурата, спомените и различни гледни точки към една нова реалност.

Изложбата може да бъде видяна до 12 февруари в галерия "Литъл бърд плейс".

Ето как тримата автори представят своите произведения в изложбата, назована "Сме и не сме" – Камен Старчев, Юлий Таков и Калина Мавродиева.

Снимки – галерия "Литъл бърд плейс"

По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Второто издание на форум "Буна" – приключение и предизвикателство, което продължава

Второто издание на форума за съвременно изкуство "Буна" представи 67 събития – изложби, пърформанси, прожекции, дискусии, концерти, арт експерименти и градски намеси на 27 места в морската столица. Във форума участваха 188 артисти от 12 държави, а провеждането му се дължи на организаторите фондация "Буна" и сдружение "Таляна" с помощта на..

обновено на 05.06.24 в 17:11

Дни на чешката култура в Двореца в Балчик

На 7 юни от 17.00 ч. в галерия "Тихото гнездо" ще бъдат официално закрити Чешките дни на културата в Културен център "Двореца". Приятелството на Дворец а с Чехия и нейната история и култура е дългогодишно, а през 2024 г. с особена гордост се отбелязва 10-годишният юбилей от творческото и институционално партньорство със Средното училището по..

публикувано на 05.06.24 в 15:45

Пловдивските кукленици представят мюзикъла "По ръба на небето" в София

Държавният куклен театър в Пловдив гостува на софийската публика с един от най-вълнуващите си спектакли – семейния мюзикъл "По ръба на небето", очароващ малки и големи зрители. Той е създаден преди повече от 10 години и беше отличен през 2012 година с награда "Икар" в категорията "Най-добър куклен спектакъл", има и номинация за "Майсторско..

публикувано на 05.06.24 в 15:14

35-о издание на фестивала за съвременно изкуство "Процес-Пространство" в Балчик

На 14 и 15 юни фестивалът за съвременно изкуство "Процес-Пространство" ще реализира своето 35-о издание, което отбелязва тържество на постоянството и поглед в бъдещето. Най-старият фестивал за съвременно изкуство в България е основан през 1992 г. от изкуствоведа Димитър Грозданов. Мотото на форума тази година е " 3+5=∞/ДОПУСТИМО БЪДЕЩЕ" ...

публикувано на 05.06.24 в 13:10

Има причина да си жив и да си тук: Светлана Янчева в "О, щастливи дни" на "Варненско лято" 2024

32-рото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято" среща публиката си с моноспектакъла на Светлана Янчева "О, щастливи дни" по Бекет. Тази вечер, 5 юни, актрисата ще го изиграе два пъти за зрителите във Варна – от 18.00 и от 20.30 часа на сцената на Драматичен театър "Стоян Бъчваров". В спектакъла с режисьор Маргарита Младенова се..

публикувано на 05.06.24 в 12:35