Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Рита Брага без граници

Португалската певица и композитор Рита Брага е на турне в България, организирано от "Аларма Пънк Джаз". Вчера тя свири в Пловдив, а преди това подари на слушателите на предаването дълго интервю. Тази вечер неин концерт ще има във Велико Търново, а утре лайвът ѝ от бар "Сингълс" в София ще бъде излъчен на живо в предаването "Аларма".

"Рита Брага е най-добрата певица, работеща днес; титанична, вдъхновяваща и самобитна. Ако Вегас все още имаше класа, тя щеше да е в програмата на The Sands за целия следващия век." пише за нея легендарния американски пънкар Иън Свенониус.

Последният ѝ албум "Bird on the Moon" (Lunadélia Recs, 2018/Moorworks, Япония 2019) беше посочен като един от "15-те най-добри албума с укулеле" от списание "The Wire". Брага е автор и на научно-фантастична минималистична поп оперета "A Quantic Dream" – смес от сънища, астрофизика, бурлеска, анимация и безгрижен екзистенциализъм.

Брага си сътрудничи с Бернардо Девлин, Дорит Крайслер, Феликс Кубин, Иън Свенониус, The Legendary Tigerman и други. Четвъртият ѝ албум "Illegal Planet" очакваме през септември 2023 г.

Чуйте какво каза Рита Брага за "Аларма".


По публикацията работи: Росица Михова
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се