Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моето шоколадово семейство: Красимир и Галина Бенямин

4
Галина и Красимир Бенямин
Снимка: БНР

Какво се случва, когато под един покрив се съберат учител по английски и производител на биошоколад, който постоянно има нови идеи за експерименти? Рецептата за успешен семеен живот дават гостите в "Семейно радио“ – Галина и Красимир Бенямин.

Двамата се срещат на различни места през годините, следват разминавания и различни посоки до един момент, в който се оказва, че частното училище, в което Галина преподава, е точно над мястото, на което Красимир създава своя шоколад.

"Виждам, че съдбата ни е въртяла в много големи кръгове в началото, които все повече са се стеснявали и когато моментът е бил вече зрял, когато и двамата сме минали през това в живота, през което е трябвало да минем, за да се сформираме като личности, които са една за друга, тогава нещата се случиха. Пламъкът е блеснал и нещата се случиха съвсем непринудено." Така Красимир описва началото на тяхната връзка, която по-късно им носи и две прекрасни деца – на една и на три години.

Повече за връзката между образованието и шоколада в семейството на Галина и Бенямин можете да научите от цялото интервю с тях в звуковия файл.

Снимки – БНР и личен архив на Галина и Красимир Бенямин

По публикацията работи: Милена Очипалска
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Божидар Буглов: Богат си, когато даряваш

Понякога забравяме колко голяма радост можем да донесем на другите, когато подаряваме от сърце. Щедростта е нещо, което Божидар Буглов от Казанлък разбира по-добре от повечето хора. Той не само подарява, той раздава част от това, което е произвел със собствените си ръце на тези, които се нуждаят. Родом от Пловдив, Божидар и семейството се..

публикувано на 01.03.24 в 11:36

Празнично приветствие от Братислава: Българската детска градина ни честити 1 март

Първи март е един от най–любимите празници на малки и големи. С него поставяме символичното начало на новата стопанска година, пролетта и прераждането на природата. На този ден всеки се окичва не само с мартениците, които най–близките хора са му подарили, но и с усмивка и надежда за едно ново, по–добро начало.  Стартира "Фестивал на..

публикувано на 01.03.24 в 10:25

Стартира "Фестивал на мартеницата" в Пернишкото село Мурено

Според народните вярвания Баба Марта олицетворява слънцето и пролетта. Месец март неслучайно е наричан Женския месец и отново е символ на зачатието на пролетта и земята, която ще роди лятото и плодородието. В миналото българите вярвали, че когато Баба Марта се засмее, навън ще е слънчево и топло , но разсърди ли се, задухва силен вятър и..

обновено на 01.03.24 в 10:08

Връчват наградите "Бизнес жена на годината"

Светът на бизнеса неизменно се преобразява, включвайки със себе си разнообразие от талантливи и амбициозни жени предприемачи. Тези жени не само ръководят успешни предприятия, но често и балансират изискванията на своя бизнес с нуждите на семействата си. Именно този баланс между професионални и лични ангажименти заслужава признание и подкрепа...

обновено на 01.03.24 в 08:57

Приказното село Делчево оживява само на празници

Село Делчево се намира в Пирин планина на 1050 метра надморска височина и е на 9 километра от общинския си център Гоце Делчев. За съществуването на селището има данни още от римската епоха. Откритата наблюдателна и охранителна кула свидетелства за различни дейности от това време. Но официално като селище, Делчево възниква през XVII век край турски..

публикувано на 29.02.24 в 15:15