Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актрисата Елена Атанасова – на сцената и в живота

| обновено на 29.11.23 в 13:49
Снимка: БНР

В живота и на сцената, смешното и тъжното се преплитат като нишките на един сложен килим, тъкан с различни нюанси на преживявания. Тези два аспекта на емоционалния спектър са като два крайпътни полюса на човешката душа, които ни определят и ни правят уникални в този богат наниз от чувства и моменти.

Смехът, в този контекст, е този, който пречупва бариерите и създава връзки между хората. Той е този магичен инструмент, който ни освобождава от тежестта на ежедневието и ни позволява да се свържем с другите чрез общата радост. Комедията на сцената също така играе важна роля като терапевт, който успешно справя се със страховете и натрупаните напрежения. Тя предоставя на зрителите и актьорите един нов и освежаващ поглед към света, който ги обгръща.

В следващите редове представяме разговора с актрисата Елена Атанасова в "Нашият ден". Елена сподели в предаването своите размисли и опит в света на изкуството. "Надявам се, че опитът, който съм натрупала през годините, ще бъде стабилно стъпало, от което да продължавам да вървя напред и да давам нещо ценно“, казва тя. Актрисата сподели също, че е срещнала актрисата Татяна Лолова още след завършването си в Академията, като я описа като голямо вдъхновение в кариерата си.

За темите, които я вълнуват, Елена разкри, че избягва политическите въпроси.  Мечтите на Елена са насочени към търсене на нови професионални предизвикателства. Тя сподели, че в последно време фотографията я вдъхновява и заема значително място в живота и интересите ѝ.

Чуйте разговора в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложбата "Smack the soil" – младите художници, които да следим

Изложбата "Smack the soil", която е част от проекта "Арт Старт: млади художници, които да следим" може да бъде видяна в галерия "Кредо Бонум" до 23 март. Представените художници са Андон Бакъров, Денис Спасов, Марта Москова, Ния Ценкова, Марко Лозов, Йоан Джироу, Мина Атанасова, Теодор Георгиев, Ина Митева, Мария Илиева и Ясен Мартинов...

публикувано на 04.03.24 в 10:17
Емил Янев и Наталия Цекова

Наталия в страната на чудесата

В епизод 529 "Трамвай по желание" представя на своята публика актрисата Наталия Цекова . Наталия е от Елин Пелин, израснала в с. Лесново. През 2014 г. завършва специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър" в НАТФИЗ в класа на професор Здравко Митков. След това, отново в Театралната академия, завършва и магистратура по публична реч...

публикувано на 03.03.24 в 11:35

Световните премиери на 28-ия Международен "София филм фест"

28-ият Международен филмов фестивал "София филм фест" очаква своите зрители от 13 до 31 март 2024 година. Официалното откриване е на 13 март в Зала 1 на НДК . Предварителната програма започва на 11 март в кино "Одеон" с ретроспектива на Джесика Удуърт и Петер Бросенс. Програмата на СФФ в София продължава до 5 април . Богатата..

публикувано на 03.03.24 в 10:11

Харолд и Мод – когато любовта превъзмогва възрастта

В ново издание излезе прочутата пиеса на Колин Хълкинс, която е филмирана и поставяна на сцена на много места по света – "Харолд и Мод". Сюжетът поставя в центъра сентенцията – "Да срещнеш правилния човек в точния момент." В историята деветнайсетгодишният Харолд е обсебен от смъртта. Той посещава погребения на напълно непознати, обикаля с личната си..

публикувано на 03.03.24 в 08:56

Нов филм на Петър Вълчев

Късометражен филм "И това е за тази Коледа" на Петър Вълчев отново се занимава с темата за старостта, както и предишният "Лека нощ, Лили", спечелил наградата на кинофестивала "В Двореца". Този засилен интерес на режисьора е необичаен за съвременното мислене, в което единствено младостта заслужава внимание. Филмът разказва за възрастен мъж, който..

публикувано на 03.03.24 в 08:46