Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нека ти разкажа" – кратки истории за хора, които се борят да живеят дълго

Книгата на София Иванова "Нека ти РАзКажа" има за цел да разгърне чрез кратки истории, мисли и диалози проблемите, чувствата, емоциите, победата над страха, пътя на човек, чул страшната диагноза рак. Книгата отговаря и на въпросите, които следват от това.

Историите са кратки.
Отговорите са кратки.
Диалозите са кратки.
Мислите са кратки.
Кратки, но за хора, които се борят да живеят дълго

И още:

Книжката "Нека ти разкажа", освен към болните от рак, е и кратко обръщение и "сбогуване" с детето, което никога няма да родя. Сбогуване с възможността да бъда биологичен родител. Сбогуване с онази женствена част, която изгубих в битката за живота ми. Сбогуване с баба ми – жената, която ме отгледа, и с мъжа, който продължи напред, но без мен. Освен събрани разкази и истории, в тази малка книжка събирам и части от себе си, с които да остана във времето, докато продължавам да губя...

...В началото на книгата, когато започнах да я пиша, бях един човек, сега се чувствам напълно различна.
Пожелавам ви да сте здрави... да имате силата да се борите!
Прекрасни сте, не го забравяйте!

Това са посланията на София Иванова, за която изкуството е начин да останеш.

Чуйте разговор на Димитрина Кюркчиева с нея в “Артефир”.

Снимка – личен архив

По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Неда Спасова: Не съм "скрита лимонка"

Спектакълът "Скрити лимонки" на австралийската Джоана Мъри-Смит е най-новото заглавие в репертоара на Театър " София ". Представлението се играе на открита сцена Театър "Сълза и смях" . Режисьор е Николай Поляков, който поставя текста за първи път на българска сцена. "Скрити лимонки" са шест истории. Обединява ги формално, видимо и..

публикувано на 22.04.24 в 16:35

"Граф Монте Кристо" на театрална сцена

Любимият ни роман "Граф Монте Кристо" от Александър Дюма оживява на сцената на Младежкия театър "Николай Бинев". През 1846 г. светът за първи път има възможност да прочете в цялост един от най-великите романи в историята на литературата. Класиката се поставя за първи път на българската театрална сцена под драматургията на Юрий Дачев и под режисурата..

публикувано на 22.04.24 в 16:17
Момчил Карамитев

Момчил Карамитев за геометричната прогресия любов

Една ефирна приказка създава за слушателите Terra Култура в  разговора с участието на актьора и режисьор Момчил Карамитев и младата композиторка Михаела /Мишел/ Колева. Денят за Момчил започва с един забравен телефон, след което преминава през проблем с автомобила и… Синът на Апостол Карамитев не успява да стигне до студиото. Включва се в ефир..

обновено на 22.04.24 в 14:28

Португалката Маро пристига със своето китарно трио

"Дуендето – казва Лорка – кара кръвта да пламва до болка; изчерпва; отхвърля цялата сладка геометрия, която човек е научил; скъсва с всички стилове… Появяването на дуендето винаги предполага решителна промяна на всички форми. То дава усещане за съвършено непозната свежест, то прилича на новосъздадена роза, на чудо, и предизвиква накрая един почти..

публикувано на 22.04.24 в 14:24

Марина Великова и неземната красота на Антарктика

Красотата и душевността на Антарктика прозират във фотографска изложба, която се открива днес – в Деня на Земята – на Моста на влюбените, НДК. Фотографската изложба на Марина Великова "Ледовете на Антарктика" е част от проекта "Антарктика в нови измерения" и представя по иновативен начин Ледения континент.  58 фотографии представят..

публикувано на 22.04.24 в 13:30