Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хитът на сезона" на Здрава Каменова с четири награди от фестивала "Соло акт"

4
Снимка: Ивелина Чолакова

Моноспектакълът на Здрава Каменова "Хитът на сезона" беше отличен като най-добър в деветото издание на Международния фестивал на монодрамата "Соло акт" в Габрово.

Единайсет спектакъла бяха включени в конкурсната програма на театралното събитие, което се организира от Драматичния театър "Рачо Стоянов" всяка четна година.

Представлението "Хитът на сезона" с режисьор Благой Бойчев получи най-високата оценка от петчленното професионално жури, председателствано от театроведа Аглика Стефанова-Олтеан, както и от алтернативното жури, съставено от габровски общественици. Публиката също избра "Хитът на сезона" за свой фаворит.

Така постановката получи три награди за най-добър спектакъл, а Здрава Каменова беше отличена и с още една награда – за най-добра женска роля.

В екипа на представлението са още сценографите Свила Величкова и Ванина Цандева, както и композиторът Добромир Кисьов.


В звуковия файл можете да чуете какво сподели Здрава Каменова след награждаването, а зрителите в Пловдив могат да гледат спектакъла "Хитът на сезона" на 16 април във Военния клуб.

Следващите представления са на 17 април в Сливен и на 18 април в Ямбол.


Снимки: Ивелина Чолакова
По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Да поЧетем" за четвърти път на площад "Славейков"

Ежегодната инициатива "Да поЧетем" преобразява емблематичния площад "Славейков" в нестандартна културна сцена в чест на 24 май за четвърти път. Богатата програма от литературни, образователни и културни събития очаква посетители от всички възрасти, за да представи разнообразните начини да се радват на българската писменост и творчество...

публикувано на 23.05.24 в 16:48

Пролетният панаир на книгата започва на 24 май

Традиционният Пролетен панаир на книгата, организиран от Асоциация "Българска книга", се завръща за поредна година, за да зарадва жителите и гостите на София. Тази година събитието ще започне на 24 май. Панаирът ще бъде разположен в градинката пред НДК, където над 140 издателства ще представят избрани заглавия на площ от над 1500 квадратни метра...

публикувано на 23.05.24 в 16:30
Елка Златева и Славия Бърлиева

Изложбата "За Кирил и Методий някога и сега" е открита в София

Експозицията е разположена в Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика" (Ларго София) и е част от програмата на Европейския културен маршрут "Кирил и Методий" на Съвета на Европа, чиято годишна асамблея се провежда в столицата ни. "Кирило-Методиевската традиция е наистина един европейски феномен, който, въпреки опитите през различни..

публикувано на 23.05.24 в 11:47

Фестивалът Shapeshift: Прекалено ли е да мечтаем за утопия?

Предстои второто издание на фестивала Shapeshift , изследващ процесите на технологична трансформация и пресечната точка между човека, изкуството и иновацията. Домакин на тридневното събитие (31 май – 2 юни) , което включва лекции, работилници, изложби, кинопрожекции, музика и технологични демонстрации, е НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" . Повече за..

публикувано на 23.05.24 в 09:17