Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Антоанета Грозева: Не е полезно съчетаването на балнеолечението с почивка на море

Д-р Антоанета Грозева е дългогодишен директор на Специализираната болница за рехабилитация в Поморие. Успоредно със значителната си клинична работа, тя извършва и научноизследователска дейност в областта на калолечението и рехабилитацията на редица социално значими заболявания. 

д-р Антоанета ГрозеваД-р Грозева има над 50 труда, които са публикувани у нас и в чужбина. Научните ѝ интереси са насочени в областта на балнеолечението, калолечението и таласотерапията. 

От 2016 година др. Антоанета Грозева е директор на Медицинския колеж в Бургас. Своя професионален опит тя събира в книгата "Балнеолечебни ресурси в Бургаски регион".

Минимум две седмици трябва да се ползват услугите на балнеолечението, за да има лечебен ефект, категорична е д-р Грозева. Освен това, според нея, не е правилно да се съчетава почивката на море със съответното лечение.

Подробности за ползите от калолечението и ползването на луга можете да разберете от разговора на Ани Костова с д-р Антоанета Грозева в предаването "Следобед за любопитните".

Снимки – личен архив

По публикацията работи: Милена Очипалска

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Йордан Калайков: От нас зависи да настроим себе си да приемаме ежедневието си

Проф. Йордан Калайков издаде книгата "Педагогически размисли и прозрения". Той е професор, доктор на науките, писател и художник. Публикувал е над 70 книги в областта на образованието и 17 книги с проза, поезия и есеистика. Негови разкази и есета са издавани в сп. “Пламък”, сп. ”Везни”, “Литературен вестник”, “Литературен форум” и др. Негови..

публикувано на 22.06.24 в 09:30
Гледка от стария град

Ронда – град на бикоборци и бандити

Ронда е един от най-старите градове в Европа. Разположен е в южната част на Испания, на 100 км североизточно от Малага в Андалусия. Наричат го "селище на тореадори и бандити". Защо го свързват с бикоборците? Обяснението за бандитите е лесно – пътят до Ронда върви по ръба на дълбока пропаст, а самият град е разположен високо в планината върху две..

публикувано на 21.06.24 в 16:40

Цвета Балийска за театъра и децата с нарушено зрение

Цвета Балийска е актриса и режисьор. Създател на Театър и академия "Драмеди", както и на много други инициативи за театрално изкуство. Умело използва театъра, както като изразно средство, така и като педагогически подход при работата си с деца от различни възрастови групи. Работата я среща и с деца със зрителни увреждания, с които създава..

публикувано на 21.06.24 в 08:35

Следващата седмица българският отбор по математика участва в Младежката балканиада

"В математиката ме привлече това, че е подредена и че нещата зависят от самите себе си, а не от мнението на околните", споделя в предаването "Следобед за любопитните" доц. Ивайло Кортезов, който вече е написал над 16 000 математически задачи и завършва с отличие НПМГ в София. Математиката за него е "най-великата игра".   Писането на нови..

публикувано на 20.06.24 в 19:05
Д-р Георги Лазаров

Училище за родители

Много често на възрастните хора убягват елементарни практики и доказани профилактични мерки, които гарантират безпроблемното израстване в детска и юношеска възраст. Естествено, медицинската наука, практика и превантивните ѝ възможности нарастват постоянно, не можем да проследим всичко, но ние, като родители, трябва да питаме и да се информираме, за..

публикувано на 20.06.24 в 09:31