Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"681 Причини": Модерен достъп до българските музеи

| обновено на 13.08.24 в 13:36
Снимка: 681prichini.bg

Стартира кампанията "681 Причини", която ще се проведе през месеците август и септември, с цел да насърчи местните жители и туристи да открият културното и историческото богатство на България, представено по модерен начин.

Организацията на цялата инициатива е поверена на компания, която предоставя достъп до онлайн платформа, където всеки може да разгледа, избере и закупи билети за културни и исторически обекти в цялата страна. Участниците имат възможността да комбинират посещения на музеи с други преживявания като концерти, фестивали и атракции.

Чрез дигитализацията на процеса се преодолява една от основните пречки за младите и технологично ориентирани хора — липсата на активно онлайн присъствие и възможност за покупка на билети при повечето културни обекти в България. Участниците не само ще подкрепят национално значима кауза, но и ще имат шанс да спечелят награди, включително круиз за двама и билети за зрелищни концерти, които ще се проведат до края на годината.

Кампанията "681 Причини" е подкрепена от Асоциацията на българските музеи и над 10 общини, включили своите музеи и туристически атракции в списъка с локации. Сред градовете, в които ще могат да се посещават обекти, са София, Стара Загора, Бургас, Пловдив и Габрово.

Платформата URBO Vibe ще служи като основен канал за избор на музеи и преживявания, а инициативата се реализира с подкрепата на спонсори като Solvex, RЕ/MAX, Ticketstation и Evia Spa & Wellness, които осигуряват четирите награди.

Чуйте подробности от разговора с Андрей Лилов, един от хората, които стоят зад кампанията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Защо розовото е цветът на пространството за изкуство – L44?

Пространство за изкуство L44 е създадено благодарение на сътрудничеството с Международната културна организация Lobster, в която членуват дизайнери, които създават движещ се графичен дизайн. Отговорни за неговото съществуването са Луиза Генова и Николай Иванов. "Процесът по създаването на пространството отне около две години и половина в реставрация..

публикувано на 13.08.24 в 16:15

"Зелени библиотеки" в софийските паркове

Десетото юбилейно издание на образователната кампания  "Зелени библиотеки" , организирано от Столичната библиотека, има за цел да насърчи четенето от ранна детска възраст, както и да привлече на нови читателски публики. "През всичките тези години кампанията се разрасна многократно. От няколко скромни локации тя вече посети над 17 парка на..

публикувано на 13.08.24 в 13:30

Емо Йоцов: Табу е да крадеш идеи в стендъп комедията

Фестивалът на комедията в Стара Загора започва на 14 август. Той е създаден от Иван Кирков през 2014 година, като голямата му цел е да докаже, че българската стендъп комедия не отстъпва по нищо на световните образци в жанра. След това комиците на Комеди клуб ще покажат своята програма и в Пловдив. В "Какво се случва" гостува един от участниците – Емо..

публикувано на 13.08.24 в 08:50

Турнето на Б.Т.Р. вече е на родна земя

публикувано на 12.08.24 в 11:14

Български поглед към Канада: Как фотообективът разкрива "далечната и близка" земя

Вера Гигова живее и работи в Канада вече 22 години, като през това време активно се ангажира с развитието на българската културна общност там. Преди около година, заедно с две свои сънароднички, тя създава фондацията "ЕлАрте" за културен обмен. На 6 август 2024 г. фондация "ЕлАрте" организира откриването на изложбата "Канада – далечна и близка"..

обновено на 12.08.24 в 10:45