Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доста отговори

Снимка: Яна Боянова

В редакция "Хумор и сатира" винаги сме готови да отговорим на въпроси, които другите избягват. Тази неделя веднага след новините в 18 часа ще предложим следните наши версии:

- Увод с песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен "Златният кос" по стихове на Валери Петров, който ни напусна преди 10 години.

- "Истинските новини" – как да спечелим 142 милиона юана и как да се омъжим за богат мъж.

- "Животът ни като стар виц" – най-ефективната мъжка реакция при спор с жена.

- "Вопли от интернета" – подбрани според сезона.

- "На слънце и на сянка" – защо се отдръпна морето.

- "Тъп виц" – тъп виц.

- "Три признака, че..." – баба ти е по-яка от теб.

- "Слушател на телефона" – защо пътищата у нас са такива, каквито са.

Чуйте в аванс тъпия виц, а останалото – когато му е времето (неделя след 18 часа).

Снимка – Яна Боянова, БНР

По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Защо европейски и азиатски филми почти не се разпространяват в България?

В киносалоните в България рядко се разпространяват филми от Европа и Азия. В предаването "Какво се случва“ Светлана Дамянова от София филм фест и програматорът на Киномания Христо Христозов изразиха мнение, че се повишават разходите за разпространението на филми, които не са американски. Рекламата също оказва влияние и слабото разгласяване води до..

публикувано на 23.08.24 в 17:00

Галина Попова: Детската книга е добър възпитател

"Цели шест приказки за цветята с много информация за тях, символиката и отношенията между хората е събрала в книгата си  "Приказки за белите цветя" Терез Никол. Всяко едно цвете символизира различни емоция и отношение, а в края на книгата кратко, систематизирано и съдържателно се поднася информация за конкретното цвете. Така читателите могат да..

публикувано на 23.08.24 в 15:28
Бюст-паметник на Пенчо Семов в Габрово

Документален филм ще възроди спомена за габровския дарител Пенчо Семов

Радослав Стоянов, директор на Професионалната гимназия по туризъм "Пенчо Семов" в Габрово, сподели в ефира на предаването "Нашият ден" своята визия за развитието на професионалното образование и ролята на индустриалеца и дарител Пенчо Семов в българската история. Гимназията, която Стоянов ръководи, е специализирана в областта на туризма, като основните..

обновено на 23.08.24 в 13:06
Саковата къща в

Етнографски музей "Етър" на 60 години

Етнографският музей "Етър" става на 60 години. За историята на музея и празненствата по повод годишнината – разговор в "Нашият ден" с уредника  Румяна Денчева . "Етърът“ е създаден през 1964 година като етнографски парк-музей и вече 60 години ни пренася в света на възрожденските българи. Освен музей "Етърът" е и център за проучване на..

публикувано на 23.08.24 в 10:32

Три родолюбиви похода в кулминационния ден на Шипченските чествания

За участието на Ротари клуб - Габрово във възстановяването на честванията на Шипченската епопея и походите, които организира клуба по време на честванията, разказва в "Нашият ден" Пламен Иларионов – секретар на Ротари клуб - Габрово. В кулминационния ден на тържествата (24 август) Ротари клуб организира три туристически похода , чиято крайна..

публикувано на 23.08.24 в 10:02