Ранобудно петленце

Всяка делнична сутрин от 6.50 до 7.00 часа

Произведения от българската и световната класика, както и от съвременни автори, пишещи за деца. Веднъж седмично звучат и приказки, написани от деца.

Посетете сайта на Детското.БНР

Публикации

Започваме да ги разказваме всеки делничен ден от 18.20 часа.

Време за приказка

Веднъж попитали господин Джани Родари – „Откъде идват приказките?”. Безспорният майстор в разказването на приказки... дори по телефона, отговорил така: Откъде идат приказките? От Космоса някъде? Аз лично си мисля, че ги има навсякъде: в дървото на..

публикувано на 29.02.12 в 13:31

Премиера в „Събуди ме с приказка”

Ще ви разкажем за едно Щурче, което мечтаело да полети; за Кораба, който обичал да гони слънчеви зайци в морето; за Плашилото, което тръгнало да пътешества; за приключението на Панчо със сапунените мехури; И накрая ще чуете една история затова как се..

публикувано на 24.01.12 в 14:59

Да откриеш съкровище в приказките на Братя Грим

По случай рождения ден на Якоб Грим – по-големият от двамата братя Грим, вие, деца, получавате подарък – драматизации на девет техни приказки. Те не са от най-известните, които мама и тате вече са ви прочели, но вярвам, че също много ще ви харесат. Кратки са..

публикувано на 30.12.11 в 07:50
Актьорът Ицхак Финци – в ролята на Разказвача на приказки.

„Най-старите приказки на земята” – от 12 декември, 6.50 часа в „Събуди ме с приказка”

Кои са най-старите приказки на Земята? Безспорно това са митовете и легендите на различните народи. През месец октомври в „Събуди ме с приказка” ви разказахме как е бил създаден светът. От китайските митове научихте за Пангу, роден от яйце, с глава на дракон..

публикувано на 12.12.11 в 13:27
На среща с дядо Пънч (писателя Панчо Панчев).

„Събуди ме с приказка”: Имало едно време... с Дядо Пънч

Едно време е имало най-различни приказки! Имало е приказки за животни, за добри и лоши герои, за смели юнаци и страхливи самохвалковци... Но ето че кой знае откъде и как се заговорило че: „живял някога един император, който повече от всичко на света обичал..

публикувано на 31.03.10 в 07:50
\r\nКой от героите на приказката ви е по-симпатичен - решете сами...

„Събуди ме с приказка”: „Жаба и заек”

Ако ме попитате за какво се разказва в тази приказка - трудно ми е да ви кажа... Но колкото и да умувам, като гледам заглавието, решавам че главните герои са Жабата и Заекът... Познах, нали!? Така, после решавам, че те се срещат и, като всички герои от..

публикувано на 07.12.09 в 10:10

„Събуди ме с приказка”: „Слива със костилка...”

„Слива със костилка който изяде, слива във стомаха ще му порасте!...” и така нататък. Спомняте ли си тези думички от стихотворението на Дора Габе - „Лакомчо”? А знаете ли как малките сладурчета окръглят очички, когато започнеш да ги казваш? И колкото повече..

публикувано на 03.12.09 в 11:54

“Събуди ме с приказка”: „Мързеливата Марион”

Лесно е да се каже: „събуди ме с приказка”!, но дали можем да намерим такава, която хем да ти викне в ухото и да те накара да отвориш очи, хем да имаш време да я изслушаш докрай?! Сложна работа, нали? Тогава да започваме: Имало едно време едно момиченце,..

публикувано на 30.11.09 в 13:48

От понеделник до петък в “Събуди ме с приказка” може да чуете...

Всяка сутрин от понеделник до петък в 6.50 часа очаквайте “Събуди ме с приказка” по програма “Христо Ботев” Понеделник, 23 ноември – “Стъклените човеци”, приказка от Джани Родари Вторник, 24 ноември – “Закуската на котарака”, по литовска приказка..

публикувано на 06.11.09 в 14:58