Свободни съчинения

Архив на предаването
петък
от 0.30 до 2.00 часа

Екип: Мартина Кръстева, Маргарита Заберска

Публикации

Ганчо Ганчев, Теа Монева и Ева Данаилова

Истории за изкуство с добро начало и без край

Новият сезон на „Заедно след полунощ“ започва с разказ за хубавото начало, което предопределя пътя напред. Някои го наричат късмет, други са сигурни, че зад него стои талант. Героите в това издание на „Свободни съчинения“ по всяка вероятност притежават и..

публикувано на 17.09.21 в 18:23
Христо Христозов

Христо Христозов: Хубавият филм има честен режисьор

В минутите след полунощ гост в „Свободни съчинения“ беше програмният директор на Дом на киното – Христо Христозов, който е и артмениджър на един от най-интересните кинофестивали у вас в момента – „MENAR“, „Master of Art“, „Музей на любовта“...

публикувано на 27.07.21 в 08:15

Ако няма суинг – няма смисъл!

„Ако няма суинг – няма смисъл!“– с това вярване живеят гостите на "Заедно след полунощ", Явор Кунчев и Виктор Христосков от Lindy Hop Bulgaria, училището за танци и суинг култура. Вече повече от десетилетие те заразяват все повече хора с..

публикувано на 21.06.21 в 14:25
Никола Бозаджиев

Никола Бозаджиев и новият прочит на Шибил

Гост в „Заедно след полунощ“ е младата надежда на българското кино - Никола Бозаджиев, който дебютира като режисьор с филма си „Шибил“ по разказа на Йордан Йовков. Той беше представен през 2020 за първи път на София филм фест, но националната му премиера..

публикувано на 16.06.21 в 08:45

Максима Боева – за режисурата, приятелството и театралните експерименти

Гост в „Свободни съчинения“ е младата режисьорка Максима Боева, която пожъна редица отличия през последните години с първите си спектакли „Нирвана“ от Константин Илиев и независимият спектакъл „Косвени щети“ по романа на Светлана Алексиевич. Тя..

публикувано на 08.06.21 в 11:55