Заедно след полунощ

от понеделник до събота
от 0.30 до 2.00 часа

Публикации

Евгения Маринчева: Арттерапията е начин да бъдем честни със себе си

Арттерапия за възрастни – може ли изкуството да лекува раните от миналото? Отговорът на този въпрос е поводът за гостуването в „Заедно след полунощ“ на Евгения Маринчева, арттерапевт, която въвежда в света на себепознанието, себеутвърждаването на индивида..

публикувано на 17.12.21 в 12:45

Мартина Апостолова за живота в театъра и отвъд

Мартина Апостолова – звездата ѝ изгря на небосвода на голямото европейско кино с първата ѝ роля във филма „Ирина“. Филмът получи над 20 награди от фестивали по целия свят и беше номиниран за Европейско откритие на Европейските филмови награди 2019..

публикувано на 02.12.21 в 13:09

Очарованието да си влюбен в планината

Марта Лафер и Крум Сираков умеят да разказват увлекателно за планината. Има свой език, в който вплитат ентусиазма на изследователя, възторга на откривателя и търпението на водача и учителя. Увличат в планински приключения децата за да им покажат, че..

публикувано на 28.11.21 в 10:35
„Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта“

Заедно след полунощ с Паник бутон театър

Алтернатива на театралните пространства, на театралното случване и експерименти можете да видите във всяка постановка на театрална компания Паник бутон театър. Именно тази енергия беше поводът за среща в нощния блок на програма „Христо Ботев“ с творците..

публикувано на 09.11.21 в 09:00

Боряна Пунчева за един живот в киното и отвъд него

Актрисата и режисьор Боряна Пунчева е дамата, която каним на танц в изданието „Заедно след полунощ“. Повод за срещата е последното документално заглавие „Непознатата от банкнотата“ – филм, посветен на творчеството и живота на Мара Белчева. В ролята на..

публикувано на 29.10.21 в 16:41
Здрава Каменова

Жената театър – Здрава Каменова

В „Заедно след полунощ“ гостува актрисата, драматург, режисьор, сценограф и глас от екрана – Здрава Каменова. Завършва „Актьорско майсторство за куклен театър“ в НАТФИЗ. Първият и спектакъл носи заглавието „Нещо хубаво, нещо само твое“ като тя е..

публикувано на 25.10.21 в 12:04

Viriditas – самостоятелна изложба на Гергана Петрова

Гергана Петрова е фотограф и визуален артист, която наскоро заменя космополитния Берлин със София. В последната си изложба Viriditas, открита на 14 октомври в галерия КО-ОП, обект на изследване за младата авторка е взаимодействието на съвременния човек..

публикувано на 23.10.21 в 09:05
Галя Йотова

Фотографията като илюзия за реалност

Галя Йотова е фотограф, изследовател на образа, визионер, творец със собствен стил и професионално поведение. Работи в различни полета на фотографията и философията на образа, от експерименталните форми до портрета, от градската фотография до..

публикувано на 18.10.21 в 10:15

Има ли такова нещо като политически език

Политическият език – превод в ефир. Освен от футбол, тенис, Формула 1, екология, енергетика, производство и консумация на ферментирали и дестилирани напитки, доказано е, че българите най-много разбират от политика. Но сравнително рядко разбират какво..

публикувано на 17.10.21 в 09:10
Албена Баева

Художникът като арбитър в спора за бъдещето

Албена Баева е художник, експериментатор, фантазьор, създател на създаващи джаджи. Тя работи в пресечната точка на изкуство, технология и социална наука и от тази своя позиция наблюдава метаморфозите на света. Най-важното от разговора е споделянето..

публикувано на 15.10.21 в 14:35