Заедно след полунощ

от понеделник до събота
от 0.30 до 2.00 часа

Публикации

френският пианист Жан-Мари Машадо

Звънтящи екстравагантности

Темата на предаването е заимствана от последния проект на саксофониста и кларинетист Джанлуиджи Тровези и концертмайстора Стефано Монтанари върху творби на Пърсел и негови съвременници, но и с авторска музика на двамата италианци. В подобни интерпретации,..

публикувано на 30.05.23 в 14:45
Матийо Саглио (вдясно) и Людмил Фотев

Гласовете на Джаз плюс

Гласовете на Джаз+ са хората зад инструментите, с които сме преживели много хубави моменти заедно. В началото на предаването това са тромпетистът Ерик Трюфа(з), гостувал ни и във Второ студио, и басистът Авишай Коен. Събрани са заедно заради филмовите теми..

обновено на 03.05.23 в 12:40

Различният Тайланд в "Заедно след полунощ"

В предаването "Заедно след полунощ" Йоланта Попова "се разходи" виртуално до мечтания от нея Тайланд чрез разговора с Магдалена Гигова, водеща на "Покана за пътуване". Тя отведе слушателите до непознати кътчета в уж популярния сред българите курорт Патая...

публикувано на 28.04.23 в 08:05
Омар Соса

Джазът и вътрешният свят

"Вътрешният мир" е темата на поредния "Джаз+" "Заедно след полунощ".  Началото е с френския китарист от виентамски произход Нюен Ли, гостувал и в София. Поемите му са събрани под поетичния надслов "Коприна и пясък". Сайдмен му е перкусионистът-майстор на..

публикувано на 18.04.23 в 16:00

"Джаз+" става на 31 години!

В началото на април 1992 г., в 0.30 след полунощ бе първото издание на "Джаз+". Сега, на 6 април по същото време и на същото място, няма да мине без тромпети, както се казва във Франция. Оттам е тромпетистът Ибраим Маалуф, с който започваме. Сюитата му е по..

публикувано на 03.04.23 в 11:05

Живите легенди: Кийт Джарет

Продължение на темата от миналия път за живите легенди ни връща към Кийт Джарет.  Два негови концерта излязоха с нов ремастеринг в началото на тази година. Първият е от половин век, в "Драматен театър" Стокхолм. От него слушаме първа, втора,..

публикувано на 22.03.23 в 22:40
Рон Картър

Живите легенди

Живите легенди – това е основната тема на поредния "Джаз плюс" в "Заедно след полунощ". Басистът Рон Картър е една от тях. С над 2200 албума, като само в последните няколко месеца, броят им е три. Представяме го с две различни формации на два различни..

публикувано на 22.02.23 в 11:30
Ришар Галиано

Джаз за приятели

Заедно след полунощ в "Джаз плюс" продължава темата за посвещенията - в случая на колеги и приятели джазмени. Но началото е за още по-близки същества. Бил Еванс винаги е завиждал за щастливия семеен живот на брат си и една от най-красивите му композиции е..

публикувано на 08.02.23 в 17:38
Марко Мескида

Джаз посвещенията от 2022

В няколко последователни предавания разгръщаме темата за посвещенията в джаза. Тя е сред вечните, сред стандартите, които засега оставяме на спокойствие. Началото е за най-малките – децата на джазмените.  Гостувалият в София испански пианист и..

публикувано на 25.01.23 в 12:30

Музиката е над стиловете

"Джаз+" бе единствената програма на чуждестранна обществена медия, официално поканена на срещата на испански артисти с чуждестранни фестивални програматори "Фламенко ñ". След като миналата година от Сан Себастиан ви представихме участници в "Джаз ñ"..

публикувано на 11.01.23 в 09:36