Димитър Димитров

Димитър Димитров: ДПС е скрит резерв за мнозинството, защото няма интерес от нови избори

Делът гласове, подкрепящи Реформаторския блок в чужбина, ще бъде малко по-голям от тези в страната, няма да бъдат впечатляващите проценти, които имаха на миналите избори, но и тези проценти ще имат значение за установяване на крайния брой получени..

публикувано на 27.03.17 в 00:26

ГЕРБ печели, а Обединените патриоти изпреварват ДПС

ГЕРБ печели изборите с 32,9 на сто, а за "БСП за България" са гласували 28,1 процента. Това показват данните на " Галъп интернешънъл " при 100% паралелно преброяване. Трета политическа сила е коалицията "Обединени патриоти" с 9,5%, а за ДПС - 9,3%,..

обновено на 27.03.17 в 00:21
Евгений Михайлов

Е. Михайлов: Независимо дали ДОСТ влиза в НС, ще обжалваме резултатите от тези избори

Нещо голямо се случи последния месец - постави се основата на създаване на едно движение, което да реабилитира това, което в началото на 90-те години ни отнеха, когато беше създаден изкуственият етнически модел в създадената от Държавна..

публикувано на 27.03.17 в 00:18
Димитър Ганев

Димитър Ганев: Коалиция на ГЕРБ, Патриотите и "Воля" изглежда реалистична

Вариантът, в който ГЕРБ, Патриотите и „Воля“ си стискат ръцете ми изглежда реалистичен. Това каза в интервю за "Хоризонт" анализаторът Димитър Ганев: Животът на такъв кабинет много зависи от конюнктурната политическа ситуация. От 2009..

публикувано на 26.03.17 в 23:47

Мустафа Карадайъ: Надяваме се ГЕРБ да са си взели поука от двата недовършени мандата

Ние от Движението за права и свободи се надяваме ГЕРБ да са си взели поука от двата им недовършени мандата, защото за последните няколко години имаме три кабинета, които подадоха оставка и три пъти бяхме на предсрочни избори. Това заяви лидерът..

публикувано на 26.03.17 в 23:34

Корнелия Нинова: Няма да участваме в разговори за коалиция с ГЕРБ

Ако бъдем поканени от ГЕРБ  за разговори и за коалиция, няма да участваме в такава! Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на БСП заради резултатите от предсрочните избори. Прогнозите на социологическите..

публикувано на 26.03.17 в 22:59

"Алфа Рисърч" при 100% паралелно преброяване: ГЕРБ - 33,2%, БСП - 27,9%

Партия ГЕРБ печели предсрочните парламентарни избори с 33,2% от гласовете на избирателите според екзитпола на агенция "Алфа рисърч". БСП е втора с 27,9%, следвана от ДПС - 10,6% и Обединените патриоти с 8,9% подкрепа. Това съобщи агенция "Алфа..

обновено на 26.03.17 в 22:24
Камелия Нейкова

Камелия Нейкова: ЦИК ще предложи промяна на Изборния кодекс за замяната на членове на СИК

В своя анализ след изборите ЦИК ще предложи на законодателя промяна в Изборния кодекс - да не се допуска в такава голяма степен подмяна на членове на секционни комисии и това да е позволено само когато поради обективна невъзможност самите лица не..

публикувано на 26.03.17 в 22:17

Петър Москов: Десницата не си е взела поуката

Надеждата ни, че Реформаторският блок и "Глас народен" ще бъдат част от следващия парламент, е реална. Докарали сме го дотам, че 100 гласа могат да извадят или да задържат политическия ни съюз в парламента. Това каза говорителят на Блока Петър..

публикувано на 26.03.17 в 22:05

Гражданите казаха своето мнение, сега на ход са политиците

Гражданите казаха своето мнение, сега на ход са политиците. Ние можем да подадем гласа си, но не можем да правим кабинети. Това заяви за "Хоризонт" анализаторът Страхил Делийски, според когото резултатът от изборите „до голяма степен“ се доближава до..

публикувано на 26.03.17 в 21:59

Веселин Марешки: "Воля" и аз бяхме най-атакуваните през цялата кампания

"Воля" и аз бяхме най-атакуваните с черен пиар и фалшиви новини през цялата кампания. Това се посочва в изявление на лидера на "ВОЛЯ" Веселин Марешки, изпратено до медиите. Според него това е демотивирало много от избирателите да не отидат да..

публикувано на 26.03.17 в 21:50

Джамбазки: Честното отношение към нашите поддръжници не е да ги караме да гласуват за когото и да било

Резултатът е такъв, какъвто е. Поздравявам всички български родолюбци, които ни подкрепиха. Разчитам в техния глас задължението да се търси работа с всички останали български партии в посока на интереса на българските граждани. Фактът е, че на..

публикувано на 26.03.17 в 21:33

Валери Симеонов: Готови сме на преговори с всички български партии

Не съм доволен от представянето на Обединените патриоти, очаквах по-висок резултат. Явно са допуснати грешки. Това заяви съпредседателят на формацията Валери Симеонов в интервю за "Хоризонт": Бяхме почтени към нашите избиратели, стъпихме върху..

публикувано на 26.03.17 в 21:10
Александър Симов

Александър Симов: Будната кома за БСП приключи

БСП рязко увеличава своя резултат и в момента диша във врата на ГЕРБ. Така обобщи изборния резултат Александър Симов, водач на листата на БСП в Кърджали и член на ръководството на партията. Според него поредното коалиционно схемаджийство на ГЕРБ..

публикувано на 26.03.17 в 20:40

Янко Янков: На България е необходимо правителство на националното спасение

Незначителните щети, които ще получим от агресивната кампания на ДОСТ, ще бъдат компенсирани от разбирането, че ДПС е важна и национално отговорна партия за България, която не е правила компромиси с националните интереси на страната. Този коментар..

публикувано на 26.03.17 в 20:39

Геновева Петрова: ГЕРБ успя да мобилизира и да активира по-голяма подкрепа в хода на кампанията

Дори да се сближат позициите между двете първи партии в по-късните часове, ГЕРБ ще запази преднина пред основния си конкурент. Това каза за „Хоризонт“ социологът от „Алфа рисърч“ Геновева Петрова . Тя маркира две основни интриги в изборните резултати...

публикувано на 26.03.17 в 20:32

Очаква се удължаване на изборния ден в Истанбул

Очаква се удължаване на изборния ден в двете най-големи секции в Истанбул. Минути преди 20 ч. българско време на опашката в квартал "Есенюрт" чакат над 150 човека, а  приблизително толкова чакат и в квартал " Авджълар", предаде пратеникът на..

публикувано на 26.03.17 в 20:27

С какви обещания влязоха в предизборната битка партиите и коалициите

С какви обещания влязоха в предизборната битка партиите и коалициите. На политическата сергия тази година най-добре се котираха офертите за повишаване на доходите. От ГЕРБ 650 лева минимална и 1 500 лева средна заплата. Двойно ще увеличат..

публикувано на 26.03.17 в 20:05

В 20 часа приключват изборите в страната

В 20 часа приключват изборите в страната. Законът предвижда, когато пред секциите има негласували избиратели, техните документи да бъдат събрани от председателят и секретарят на комисията и само те да се допуснат за гласуване и след този час. Това..

публикувано на 26.03.17 в 19:55