Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Вече е активна нова екологична интернет страница, подготвена от ученици и библиотечни работници от Кърджали

 Новата екологична интернет страница, подготвена от ученици и библиотечни работници, вече е активна. Страницата "Екология в действие - обичаме и пазим природата" е достъпна през сайта на Регионалната библиотека "Никола Йонков Вапцаров" във Кърджали. Това съобщиха от културната институция. Любознателните и природолюбителите могат да намерят полезна информация, списъци със "зелена" литература, препратки към сайтове с екологична насоченост, съвети за опазване на околната среда. На работещата интернет страница  може да се споделя информация по екологични проблеми, снимков материал, да се публикуват сигнали за замърсени места, застрашени дървета, нуждаещи се от грижи на територията на град Кърджали и областта.


Вижте още

Показват ни хартиени икони от Атон, спасени по време на експедициите на Станка Димитрова

Едно по-различно лято в галерията ни предлага художествения отдел "Станка Димитрова" към РИМ в Кърджали. Там в момента, на първия етаж може да бъде видя ценна и рядка експозиция от щампи на религиозна тематика, открити от Станка Димитрова при нейно посещение в църквата "Свети Свети Константин и Елена" в Долно Луково, Ивайловградско , в края..

обновено на 24.06.21 в 11:00

Жители на три села в Ардинско: Движим се не по третокласен, а по горски път

След поройните валежи републиканският път Кобиляне - Брезен - Сполука на територията на община Ардино е почти непроходим. Навсякъде са зейнали дупки, пътят е буквално изяден. Леките коли се трошат, трудно могат да преминат пожарни коли и линейки, алармираха кметските наместници на селата Китница, Любино и Русалско. „Това не е третокласен, а..

публикувано на 24.06.21 в 10:45
Бул „Беломорски“, Кърджали

Блокират пътя за „Маказа“ заради високо етажно строителство

Жители на кв.„Байкал“ в Кърджали се готвят да блокират бул. "Беломеорски", който е част от международния път за граничния пункт „Маказа“.  Жижеещите в квартала казаха, че тази събота, в 8 часа сутринта, за един час ще спрат движението по бул „Беломорски“ в областния град.  Те не са съгласни с решението за изменение на Общия устройствен план на..

публикувано на 24.06.21 в 10:14

Най-горещите дни през юни са днес и утре

С жълт код за опасни горещини започна лятото у нас. Днес се очакват температури около 40 градуса в страната и това ще бъдат най-горещите дни през юни. Какво обаче време ни очаква до края на месеца и колко топли ще бъдат последните дни от седмицата в Кърджали? Ще можем ли спокойно да се отправим към Гърция през почивните дни? Според..

публикувано на 24.06.21 в 09:45

Интензивен е трафикът на ГКПП „Маказа“/„Нимфея“

Интензивен е трафикът на изход за товарни и леки автомобили в четвъртък сутрин на двата гранични пункта с Гърция - "Кулата" и "Маказа" , предава БГНЕС. Всички влизащи в Гърция трябва да имат предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. На ГКПП „Кулата“/“Промахон“, ГКПП „Маказа“/„Нимфея“ и ГКПП „Орменион“, съпределен на..

публикувано на 24.06.21 в 09:43
Снимка: Община Ямбол

Еньовден е

На 24 юни Българската православна църква празнува Рождението на свети Йоан Кръстител - една от най-важните исторически личности на християнството, най-великият след Пресвета Богородица. Кръстител е на Божия Син в река Йордан. В българския народен календар 24 юни е Еньовден, ден на Слънцето, предците ни са вярвали, че тази сутрин „слънцето трепти“,..

публикувано на 24.06.21 в 08:07

До края на август е в ход акцията на КАТ "Ваканция"

 В област Кърджали започна   традиционната акция на КАТ -  „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ . Тя ще продължи до  31 август. Целта й е да се опазят живота и здравето на децата през лятната ваканция. Освен провеждането на срещи, беседи и работа с деца в различни формати, целящи да повишат тяхната информираност за безопасното им..

публикувано на 23.06.21 в 16:09