Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ресми Мурад: Номинирахме над 40 души за кандидати за народни представители

И ДПС Кърджали номинира Елена Йончева за евродепутат

На разширеното заседание на областния съвет на ДПС са обсъдени над 40 предложения за кандидат народни представители за следващото НС. 

Областният лидер на партията Ресми Мурад, съобщи още, че е излъчен и списък от 17 кандидатури за представители на България в Европейския парламент. 

Сред тях е и кандидатурата на досегашния евродепутат от БСП Елена Йончева.

"ДПС е отворена партия. Ние се стремим към разширяване на нашата челнска маса и подобряване на изборните ни резултати. От друга страна г-жа Елена Йончева е един доказан професионалист и изключително популярна личност и като журналист и като евродепутат", аргументира номинацията на Йончева Ресми Мурад.

За кандидити за депутати в българското Народно събрание са били предложени над 40 имена, но някои от тях са си направили самоотвод.

"Това са предимно заместник-кемтове от ДПС, общински служители, както и хора от частния бизнес. Те са преценили за себе си, че в момента нямат възможност да съчетават сегашните си ангажименти с тези на народен представител", поясни Ресми Мурад.

Имало е няколко местни имена, които са си направили самоотвод и като кандидти за Европарламента.

Областният лидер на ДПС предпочете да не споменава имената, на тези които са си направлии самоотвод, но подчерта, че причините са били сериозни и уважителни.

За евродепутати сред 17-те имена са тези на съпредседателите Делян Пеевски и Джавдет Чакъров, както и на сегашните евродепутати Илхан Кючук, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели и т.н.

От област Кърджали за листата за евровота са номинирани Сезгин Бекир, Хасан Азис, Юсуф Налбант и други.

Цялото интервю на Галина Стефанова с Ресми Мурад може да чуете в прикачения файл:






По публикацията работи: Божидар Събев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
РЗИ-Смолян

В сила са промени в работата на ТЕЛК

Времето за обжалване на решенията на ТЕЛК става общо 14 дни, а не както досега – 28. НЕЛК ще може да връща решение за преразглеждане вече само веднъж, а не както досега неограничен брой пъти. Това са част от промените, които влизат в сила в работата на експертните лекарски комисии.  От 21.06.24 г. на основание изменения в Правилника за устройството и..

публикувано на 03.07.24 в 14:57
Гюнер Тахир

Гюнер Тахир: Пеевски се саморазправя еднолично в ДПС

"Феноменът" Делян Пеевски еднолично се саморазправя с всички кадри в „Движението за права и свободи“, които имат някаква тежест, които биха застрашили неговата еднолична власт“. Това каза пред Радио Кърджали бившият заместник-председател на Движението Гюнер Тахир, който в момента е лидер на партия НДПС. „Няма друг случай в историята на..

публикувано на 03.07.24 в 13:25

Съпредседателите на ДПС се срещнаха с турския посланик

Председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски и председателят на ДПС Джевдет Чакъров проведоха среща с посланика на Турция у нас Н.Пр. Мехмет Саит Уянък. Това съобщиха от ДПС.  На срещата, преминала в приятелска атмосфера, са били обсъдени добросъседските отношения между България и Турция, геополитическата ситуация в Европа и света, както и..

публикувано на 03.07.24 в 12:44
Бойко Борисов

Бойко Борисов: "Надявам се в 13:00 ч. да има държавници"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази надеждата си на днешното гласуване за подкрепа на правителство, да има държавници, а не лидери, които си спасяват партиите на гърба на държавата.  "ГЕРБ категорично победи и е длъжен да предложи свое правителство. Листопадите от другите партии не ни касаят, надавам се в 13:00 ч. да има държавници", посочи той в..

публикувано на 03.07.24 в 11:33
Маг. фармацевт Мария Главинкова, председател на УС на РФК-Смолян

Фармацевтите в Смолян се включват в общонационалния протест на аптеките

Фармацевтите от област Смолян се включиха в протестите на аптеките от цялата страна днес. Това съобщи за Радио Кърджали Мария Главинкова - председател на  УС на Районната фармацевтична колегия в Смолян.  Те са организирани от централното ръководство на Българския фармацевтичен съюз. Породени са от това, че Министерството на здравеопазването иска да..

публикувано на 03.07.24 в 11:07

Доган с препоръка да не се подкрепя правителство, Пеевски не я приема

Председателят на ДПС Делян Пеевски обяви пред медиите в НС, че е имало препоръка от почетния председател на движението Ахмед Доган да не се подкрепя кабинета "Желязков". "Ще направя това което искат хората - те искат правителство… България трябва да има кабинет. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС. Партията се управлява от..

публикувано на 03.07.24 в 09:47

Прогнозата е за дъжд и понижаване на температурите

Чувствително понижение на температурите прогнозират синоптиците за Кърджали в сряда. Те ще паднат до 17 в най-ранните, като постепенно в най-топлите часове на деня ще достигнат до 26 градуса. Прогнозата е за облачно време с дъжд и гръмотевици. И в Хасково времето ще е същото, като температурите - минималните и максималните, ще са с един-два градуса..

публикувано на 03.07.24 в 08:22