Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наши звезди се включиха в кампанията "Великден за всеки"

Попзвездата Миро, рапърът Криско, фолкдивата Анелия, актрисата от хитови сериали Деси Бакърджиева, баскетболният треньор Тити Папазов и омбудсманът Мая Манолова заснеха клип на Националната кампания „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“. Във видеото, лицата на инициативата призовават хората с добри сърца да дарят средства за възрастните хора, така че те да посрещнат достойно големия християнски празник.  Това е второто издание на Националната кампания „Великден за всеки“. „Дари празник на баба и дядо“ е мотото и тази година  отново  се набират парични средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка за Великден. Правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, които получават до 314 лева. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг. Тази година партньори на инициативата са Българският Червен кръст, Българската православна църква, Националният алианс за работа с доброволци, хранителният бранш и др. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фестивал събра за изява близо 400 деца в Смолян

Близо 400 деца участваха във фестивала "Талантите на Смолян". Той няма конкурсен характер и се проведе в сградата на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов". Четири часа и половина продължи концертът на талантливи деца и ученици от целия град включени във формации към читалища, училища, хореографски групи. Фестивалът се превърна отново в празник,..

публикувано на 28.04.24 в 07:57

Регистрират спад на цените на едро на храни, плодове и зеленчуци

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ). Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, през седмицата се понижи с..

публикувано на 28.04.24 в 07:53

Цветница е!

Православният свят отбелязва един от големите християнски празници - Вход Господен в Ерусалим. Дни преди своята Кръстна смърт Исус Христос бил посрещнат тържествено в свещения град. Многолюдното множество го приветствало с палмови клони. Така е установена традицията в храмовете да се раздават осветени върбови клонки. Празникът се нарича още Връбница..

публикувано на 28.04.24 в 07:47

23° ще е максималната температура в Кърджали

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над източните и планинските райони ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, в София - около 22°. Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще бъде с купеста..

публикувано на 28.04.24 в 07:44
Енорийският свещеник отец Петър чете Евангелието на 7 езика в попската градинка пред храма

Децата от ОДК ще огласят Попската градина на Великден

Децата от Общински детски комплекс ще изнесат празничен концерт на Великден в Попската градина в Кърджали срещу централния храм „Св. Георги Победоносец“. На празника  ще се проведат забавни игри и борене с великденски яйца. Това каза енорийският свещеник отец Петър Гарена. Осигурени са около 500 козунаци.  Чуйте звуковия файл.

публикувано на 27.04.24 в 18:26

БСП утвърдиха листите си за европейските и парламентарните избори

Националният съвет на БСП утвърди листите за европейските и парламентарните избори. За водач на евролистата бе избран Кристиан Вигенин, следван от Румен Гечев. Жените в цялата листа са 40% от всички кандидати за евродепутати. Трети в евролистата за е досегашният евродепутат от БСП Цветелина Пенкова. Вяра Емилова, Филип Попов и Александър Симов..

публикувано на 27.04.24 в 17:05
Снимката е илюстративна

Започват проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания

Заради предстоящия туристически сезон започват проверки на организираните пътувания, съобщават от ресорното министерство. Вчера служители на министерството, представители на Комисията за защита на потребителите, на агенция "Автомобилна администрация", данъчните и Икономическата полиция са проверили 8 автобуса, пътуващи за Турция. Двама от проверените..

публикувано на 27.04.24 в 14:58