Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100% обработени протоколи в Кърджали: ДПС първа сила, ДОСТ втора, ГЕРБ трета, БСП на четвърто място

Избори 2017
Снимка: Светослав Цветанов, Радио Видин

100 процента от протоколите в 9 Многомандатен район Кърджали вече са обработени. Резултатите показват, че Движението за права и свободи остава първа политическа сила в област Кърджали след проведените вчера предсрочни избори за нов парламент. ДПС е получило 44,92 % от вота на избирателите. Това са 38 940 действителни гласа. 
Обединение ДОСТ получи 21,59% от гласовете или 18 718 души са подкрепили политическата формация.
За ГЕРБ са гласували 14 148 избиратели. Партията се нарежда трета в област Кърджали с 16.32 % .
БСП за България е четвърта е 9,7 % , коалиция Обединени патриоти - пета, с подкрепата на 2,66%.
Останалите политически сили, участници в изборите, са получили под 1 процент от гласовете.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Продължава пръскането с хеликоптери срещу марокански скакалци в Кърджалийско

Продължава пръскането със селскостопанска авиация срещу вредители на марокански скакалци в Кърджалийско.  Утре предстои да бъдат третирани площите в общините Джебел и Кърджали.  На територията на община Джебел хеликоптери ще пръскат в село Купците, а в община Кърджали в селата: Севдалина, Скална глава, Зайчино, Багра, Охлювец, Божак, Голяма бара,..

публикувано на 26.05.24 в 17:23

Служебният вътрешен министър заяви, че намалява мигрантския натиск към България

Центровете за бежанци у нас са пълни на 25 процента, след като миналата година по това време капацитетът им е бил напълно зает. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и допълни, че за петте месеца на тази година има четири пъти повече върнати нелегални мигранти по страни от произход: "Работим изключително активно с Ирак и Мароко. След..

публикувано на 26.05.24 в 15:08

Приключи пръскането срещу марокански скакалци в община Черноочене

Приключи пръскането със селскостопанска авиация срещу вредители на марокански скакалци в Чернооченско.  В продължение на два дни със селскостопанска авиация от два хеликоптера са обработени около 8500 декара в землищата на 8 чернооченски села.  Бедствено положение е обявено на част от територията на община Черноочене. Засегнатите площи са предимно..

публикувано на 26.05.24 в 14:30

Пръскат срещу кърлежи и комари на 27 май

В Кърджали ще пръскат срещу кърлежи и комари на 27 май (понеделник). Това съобщиха от общинската администрация. Пръскането ще започне в 21 часа на 27 май (понеделник) и ще приключи в 6 сутринта на 28 май (вторник). Ще бъдат третирани площи на територията на целия град, като обработката ще започне от централната градска част. Желателно е в..

публикувано на 26.05.24 в 13:52

Втори ден хеликоптери пръскат в Черноочене срещу марокански скакалци

Продължава пръскането със селскостопанска авиация срещу вредители на марокански скакалци в Кърджалийско. Два хеликоптера пръскат срещу марокански скакалци в Чернооченско (видео) Два хеликоптера ще пръскат срещу марокански скакалци в Кърджалийско на 25 май Пет общини в област Кърджали са засегнати от мароканските скакалци Днес предстои да..

публикувано на 26.05.24 в 11:05
Фармфест 2024

Демонстрират подковаване на коне във фармфеста в Момчилград

Във втория ден на фармфеста в Момчилград посетителите ще наблюдават ръчно стригане на овца, доене на крави, подковаване, както и майсторска езда на кон. Вчера, когато се откри фермерския фестивал, хиляди се стекоха в подножието на лесопарк "Момчил юнак". Над 50 фермери и производители изложиха продуктите си в щандовете, а посетителите имаха..

публикувано на 26.05.24 в 10:37

Иван Робов: Специфичен момент за изборите 2 в 1 е уседналостта на избирателя

Избирател, който няма право да гласува за представители за Европейски парламент, но може да гласува за НС, ще дава своя вот само с хартиена бюлетина. Това каза Иван Робов, председател на Районната избирателна комисия в Кърджали. "На тези избори, знаете, се провеждат два отделни избора. За изборите за Европейски парламент имаме уседналост - тримесечна..

публикувано на 26.05.24 в 09:41