Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Връчиха удостоверението за избор на кмета на Кърджали Хасан АзисКметът Хасан Азис получи удостоверението си от председателя на Общинската избирателна комисия в Кърджали Александър Ставрев на тържественото заседание на новия Общински съвет. Репортерът на радио Кърджали Петя Тенева с подробности:
 
Петя Тенева за първата сесия на новия Общински съвет в Кърджали. В момента връчването на удостоверенията на новите съветници продължава, а настроението в залата е приповдигнато.
Припомняме, че в местния парламент 23 мандата са на ДПС, 11 - на ГЕРБ, 5 на БСП, един е на ДОСТ и 1 на Демократична България - Обединение.

Вижте още

От днес личните лекари могат да издават електронни направления за PCR изследване

От днес личните лекари могат да издават електронни направления за PCR изследване за Covid-19. Освен тях, в първия етап от работата на системата е включена и медико-диагностиката, свързана с лечение на коронавирусна инфекция.  Запазва се и възможността направлението да се издава на хартия. Системата беше представена от заместник-министъра на..

публикувано на 01.12.20 в 17:50

Военнослужещи обезвредиха стара немска граната в Свиленград

Военнослужещи от Хасково обезвредиха стара немска граната днес в землището на Свиленград по поречието на р. Левченска, съобщиха от министерството на отбраната. 4-ма души са обезвредили невзривената противопехотната осколочна граната, силно корозирала, с навит взривател и шплент, без маркировка. Военнослужещите са действали след отправено искане на главния..

публикувано на 01.12.20 в 17:34

Гръцки епидемиолози настояват за удължаване на локдауна в страната до края на годината

Гръцки епидемиолози настояват премиерът Мицотакис да удължи локдауна в страната до края на годината. Според тях намаляването на броя на заразените не е достатъчно условие за премахване на мерките, докато болниците са претоварени от пациенти с тежки симптоми на Covid-19. В последните дни - след месец на пълна карантина, намаляват случаите на заразени с..

публикувано на 01.12.20 в 17:23

Петко Ганев: Благодаря момчета за подкрепата

Защитникът на АРДА Петко Ганев, който получи контузия на мача с Етър, вече претърпя операция на коляното. Няколко дни след нея, той говори специално за ARDA TV като разказа, как е преминала операцията, какво би казал на съотборниците си, как е да гледаш твоя отбор по телевизията и кога може да се върне на терена. Петко, намираме те вкъщи, кажи..

публикувано на 01.12.20 в 17:03

Европейската комисия одобри безвъзмездни средства в подкрепа на автобусните превозвачи засегнати от пандемията с Covid-19

Европейската комисия одобри схема на България в размер на 30 млн. лева (около 15 млн. евро) под формата на безвъзмездни средства в подкрепа на микро, малките и средни предприятия за автобусен пътнически превоз, засегнати от пандемията с Covid-19. Целта на мярката е да бъде облекчен внезапният недостиг на ликвидност, пред които са изправени те при..

публикувано на 01.12.20 в 16:50

Изложба показваща две култури в пограничните райони на България и Турция – Ивайловград и Кешан

Изложба, показваща две култури в пограничните райони на България и Турция – Ивайловград и Кешан, носеща името „Цветове“ гостува на Градската художествена галерия „Атанас Шаренков“ в Хасково. Изложението показва картини и фотоси на сгради, изрисувани в рамките на пленерите, организирани по проекта в градовете Ивайловград, Кешан и село Чамлъджа...

публикувано на 01.12.20 в 16:30

От 1 декември в Хасково стартира интелигентна система за паркиране в СИНЯ ЗОНА

От 1 декември 2020г. в Хасково стартира интелигентна система за паркиране в СИНЯ ЗОНА. На пресконференция днес кметът на община Хасково Станислав Дечев, управителят на Тролейбусен транспорт Хасково Албен Маджуков и Хрисимир Илиев- член на екипа на MOBZZO представиха новите правила за работа на зоната за паркиране. „Системата, която въвеждаме е..

публикувано на 01.12.20 в 16:05