Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Поскъпване на "Гражданска отговорност" прогнозират застрахователи

Снимка: БГНЕС

От застрахователния бранш прогнозират, че цената на задължителната полица "Гражданска отговорност" ще продължи да се увеличава за всички водачи, независимо от предстоящото въвеждане на системата "бонус-малус".

Според обявените намерения следващата година ще бъде базова за изчисляването на коефициента, с който през 2021-а  застраховката ще поскъпва или поевтинява в зависимост от това дали шофьорът има нарушения.

Компаниите ще трябва да изчислят наново застрахователния пакет по "Гражданска отговорност", посочи пред БНР застрахователният експерт Цветанка Крумова. 

Вижте още

Европейският център по транспортни политики с инспекция на мястото на катастрофата на пътя за Маказа

Европейският център по транспортни политики ще извърши на 28 май /утре/  от 13,30 часа целенасочена професионална инспекция по пътна безопасност на мястото на катастрофата край село Садовица на изхода за пътя към ГП "Маказа", станала на 18 май 2020 година. При тежкия инцидент един човек загина, а петима бяха ранени Припомняме, че в..

публикувано на 27.05.20 в 16:51

276 безработни са започнали работа през април в област Кърджали

През месец април 2020 г. в област Кърджали на работа са постъпили 276 безработни лица. От тях на първичен пазар на труда са устроени общо 201 лица, по мерки 12, по програми 56 и схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 7 лица. 71 от общо постъпилите на работа са с работническа специалност, 44 са от групата на..

публикувано на 27.05.20 в 15:32

Школа „ИстОрика“ вече работи по подготовка на шестата по ред национална конференция в Кърджали

За 1 ноември 2020 година „ИстОрика“ се готви да организира, със съдействието на Община Кърджали, шестата по ред Национална ученическа конференция по история и цивилизации „Личности и събития, повлияли на човешката история“. Тази конференция ще е посветена на 180-годишнината от рождението на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Ще припомним,..

публикувано на 27.05.20 в 13:19

Нов модерен електрокардиограф получи като дарение ардинската болница

Нова модерен електрокардиограф (ЕКГ) получи Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино. Дарението е с лични средства от семейството на председателя на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Бурса Айдън и Себиле Йълмаз. То бе връчено от кмета на общината инж. Изет Шабан и председателя на общинския съвет..

публикувано на 27.05.20 в 13:12

Учениците задължително с предпазни маски на матурите

1221 абитуриенти са подали заявления за явяване на задължителната матура по български език и литература тази година в областта, която ще се състои на 1 юни. Учениците трябва да са със защитни маски. Изпитът, за разлика от други години, ще започне в 9 часа, а учениците трябва да са по-рано, за да заемат местата си. Гроздан Колев, началник на..

публикувано на 27.05.20 в 12:55

Скандал в Багрянка завърши с ранен

За скандал, завършил с ранен, 35-годишен е задържан в РУ-Момчилград. Инцидентът станал вчера около 16,30 часа във вилна зона край село Багрянка. Двамата връстници били в обща компания, спречкали се и при разправията единият от тях бил наранен с нож в крака. На пострадалия била оказана помощ в Спешния филиал в Момчилград. Медиците обработили..

публикувано на 27.05.20 в 10:15

Контролната проба на 39-годишната жена от Хасково остава положителна за Ковид-19

През последното денонощие са взети 56 проби за наличие на коронавирусна инфекция на територията на област Хасково. Три от тях са на персонал от МБАЛ Хасково и три на пациенти от същата болница. Една от пробите на пациенти е контролна на 39-годишна жена, интубирана в ОАИЛ, тя остава положителна. Останалите пет проби са отчели отрицателен..

публикувано на 27.05.20 в 09:38